De weersvoorspelling voor de volgende dagen en weken? Lachbuien en kans op Rode Neuzen neerslag! Weergezichten Jill Peeters, David Dehenauw, Frank Duboccage en Eva Clockaerts ruilen de VTM NIEUWS studio even in voor een plaats in Vlaamse gemeentes. Van woensdag 25 november tot vrijdag 4 december brengen ze er elke avond het weerbericht en zetten zij ,met een knipoog naar het weer, alle plaatselijke Rode Neuzen Dag acties en hun initiatiefnemers in het zonnetje. De eerste gemeente waar ze neerstrijken is Keerbergen.

Vanaf woensdag zien we Jill Peeters en haar collega’s niet voor de vertrouwde weerkaart in de studio verschijnen, maar wel in steden en gemeenten over heel Vlaanderen. Jill, Eva, David en Frank trekken tijdens weekdagen met het weerbericht naar de warmste plekken en brengen de leukste initiatieven voor Rode Neuzen Dag in beeld. Samen met de organisatoren voorspellen de weergezichten aanstormende lokale acties, verwijzend naar de weersvoorspelling. Daardoor duurt het weerbericht ook twee keer zo lang als normaal. Maar dat wordt door de weergoden vergeven.

Rode Neuzen Dag heeft tot doel om meer psychologische hulp te bieden aan jongeren en het taboe rond psychische problemen te doorbreken. Heel Vlaanderen zet zich met verschillende hilarische acties in voor Rode Neuzen Dag en via een simpele sms met de melding ‘Rode Neus” naar 4666 doneer je 1 euro het fonds. Morgenavond, woensdag 25 november, spelen Clouseau en Jonas Van Geel een spetterend benefietconcert in een hopeloos uitverkochte Lotto Arena.

In de laatste rechte lijn naar 5 december roepen VTM en Qmusic via een getuigenissencampagne Vlaanderen op om een gift te doen voor Rode Neuzen Dag. De campagne is te zien op www.rodeneuzendag.be en een donatie kan via de website of via het rekeningnummer BE70 0960 6060 6025.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: