Vanaf 2 september 2015 is het zo ver voor acteur, presentator, zanger en scenarist Jonas Van Geel. Met zijn eigen personalityshow geeft hij twee keer per week rendez­vous in de Vlaamse huiskamer.

In Jonas & Van Geel staan comedy, live muziek, talk en verrassingen centraal. Zowel op woensdag als op vrijdag verwondert Jonas de kijker én zijn bekende gasten met komische acts, filmpjes en muzikale hoogstandjes.

Elke aflevering van de personalityshow wordt op maat gemaakt van de gasten, aangevuld met ingevingen van het moment. Het kapen van de GSM van de gasten, het opduiken van een mystery guest, live sketches, voetbal ­en playbackwedstrijdjes, imitaties, rap­battles, enzovoort. “Dat gaat niet”, bestaat niet in Jonas & Van Geel.

Woensdag: Primetime

Op woensdag trekt Jonas als presentator­imitator­acteur­zanger­entertainer­in­het­nette­pak alle registers open met telkens minstens vier gasten. Drie daarvan zitten in de zetel, één van hen ­of een groep­ kruipt het podium op voor een muzikale act.

“Het serieuzere interview gaan we zeker niet uit de weg, maar wij willen in de zetel vooral gesprekken voeren waarvoor zetels bedoeld zijn: om te relaxen en te lachen na een vermoeiende werkdag. En daarom worden deze gesprekken ook versterkt met entertainment zoals verrassende filmpjes, op de lachspieren werkende sketches en live muziek”, aldus Jonas Van Geel.

Vrijdag: Late Night

Op vrijdag zet Van Geel het weekend in en trakteert hij één centrale gast uit de woensdagaflevering, op de show van zijn of haar leven, dit keer in een gezellige late night setting. De lichten van woensdag worden gedimd en in een aangepast decor wordt er gedold met een centrale gast die soms nog extra bezoek krijgt in de zetel. De sfeer is uitgelaten en het publiek staat nog dichter bij de setting. Met diegenen die niet meer hoeven te rijden, spoelt Jonas de werkweek door met een frisse pint, gekke spelletjes, scherpe humor en live muziek, zowel van de nieuwe muzikale artiest als van Jonas’ huisband.

Lewis & The Lives

Lewis & The Lives is een soul train die helemaal uit Amsterdam komt. De swingende machinist is Alvin Lewis. Vergeet alles wat je weet over huisbands en studiomuzikanten. Alvin en zijn bende zijn één brok funk en een wezenlijk deel van de show. Zij staan altijd paraat om het dak er af te spelen en reageren op elke kwinkslag van Jonas.

Jonas Te Huur

Even terug heeft Jonas een advertentie geplaatst waarbij hij zichzelf aan Vlaamse bedrijven, zowel klein als groot, verhuurt. Een dag meedraaien in een supermarkt, restaurant of garage... alles is mogelijk, zolang Jonas de boel maar op stelten mag zetten. De gulle werkgevers mogen daarvoor op hun beurt storten wat ze kunnen missen op de rekening van Rode Neuzen Dag, de nagelnieuwe groots opgezette actie voor het goede doel, georganiseerd door VTM, Qmusic en Belfius. De opbrengst gaat naar meer hulp voor jongeren met psychische problemen.

Jonas inhuren kan nog op jonastehuur@vtm.be

Jonas & Van Geel Op Facebook

Niet alleen op antenne zet Jonas Van Geel de boel op stelten, ook op Facebook zorgt hij voor de nodige ambiance. Op de pagina van zijn programma post hij extra filmpjes en achter­de­ schermen­foto’s. En dat alles op zijn eigen, lekker eigenzinnige manier. Nog voor Jonas & Van Geel van start is gegaan, hebben al meer dan 23.000 fans hun weg naar de pagina (www.facebook.com/jonasenvangeel) gevonden.

Show 1 op woensdag 2 september 2015 om 21.25

Premier Charles Michel doet zijn titel alle eer aan en is als eerste te gast bij Jonas. We zien onze eerste minister zoals we hem nog nooit gezien hebben: hij praat honderduit over zijn collega’s, zijn passie voor motors én de teksten van Clouseau.

Vlak voor hun afscheid onderwerpt Jonas de meisjes van K3 aan het ultieme interview. Helaas voor K3 is het Gert Verhulst die Jonas influistert welke nietsontziende vragen hij moet stellen.

Nathalie Meskens zit nooit om een grapje verlegen en dus neemt Jonas zijn publiek samen met haar beet. Emma Bale zorgt voor een flinke streep muziek met een exclusieve remix van haar grote hit ‘Run’.

Show 2 op vrijdag 4 september 2015 om 22.25

Centrale gast bij Jonas Van Geel is Nathalie Meskens. Zij wordt dit keer ontvangen in een gezellige late night setting. Wat gebeurt er wanneer Jonas de GSM van Nathalie kaapt en een gewaagd bericht verstuurt naar haar volledig adresboek?

De nationale vrouwenvoetbalploeg Red Flames neemt het op tegen de pantoffelheldenploeg van Jonas. Filip Peeters en Nathalie Meskens dubben Familie in het ­hoe kan het ook anders?­ Duits. Benieuwd hoe dat klinkt. En de ketjes van de rock band Black Box Revelation zijn net terug van opnames in de States en brengen hun nieuwe hit ‘Gloria’.

Jonas & Van Geel vanaf 2 september 2015 op woensdag om 21.25, op vrijdag om 22.25 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over