Nog tot begin augustus toert het Amerikaanse Karikatura in Europa met haar Ghost Light Euro Tour. De band houdt ook twee stops in België. Op 20 juli staan ze op Polé Polé in Gent en een dag later, op de Belgische feestdag, bouwen ze in het Openluchttheater Rivierenhof een geweldig feestje.

Karikatura is een New Yorkse roots pop band, die positieve, ultradansbare muziek maakt die mensen beweegt over de hele wereld. De band heeft overal getoerd van Japan tot Brazilië, in de Verenigde Staten en Europa. Een organische synthese van muziek van op de straten van New York. Karikatura is de ontmoeting van cumbia en hip-hop, van reggae en klezmer, van indie-rock en merengue. Dit is muziek van het heden, voor de toekomst.

De band bracht hun laatste EP, Speak Now, uit op Ropeadope Records op 15 april 2016. Voortbouwend op hun veelgeprezen album Eyes Wide (Ropeadope, 2014, meteen goed voor een eerste plaats op de World Music Charts van iTunes), beschikt Speak Now over vier nummers die de demonen van onze samenleving aanpakken: racisme en blanke suprematie, wapengeweld, oorlog en identiteit. De muziek op Speak Now is stilistisch divers, maar toch verenigd door Karikatura's karakteristieke sound: laaiende hoorns, reggae gitaren en Afro-Latino ritmes die gebracht worden met punk-rock energie.

Net voor het afreizen naar Europa, haalde Karikatura nog ruim 25 000 dollar bij elkaar via een Kickstarter-campagne, waardoor het in het najaar een nieuw full album kan uitbrengen.

Belgische concerten
Je kan Karikatura volgende week twee keer aan het werk zien in België:
► 20.07 Polé Polé - Gent (20 uur)
► 21.07 Openluchttheater Rivierenhof - Antwerpen (20.30 uur)
Volg de Europese tournee van Karikatura op https://www.facebook.com/Karikaturanyc

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over