Van de week zeiden we het al Ketnet vernieuwd. We mochten toen aan jullie al de nieuwe indeling van Ketnet voorstellen en de komende weken mogen we ook de nieuwe programmatie aan jullie voorstellen waarbij we geregeld programma's voorstellen. Vandaag beginnen we met het programma "Het Zandkasteel".

Het zandkasteel is een leuke en leerrijke interactieve animatieserie over de bewoners van een zandkasteel die samen dingen beleven, spele, dansen, zingen en de kijkertjes uitnodigen om mee te doen en samen met hen de wereld te ontdekken.

Toto, Sassa en koning Koos wonen met hond Finnie in een echt zandkasteel. Zij slapen, spelen dansen en eten in Het Zandkasteel en beleven er vele avonturen. Toto, Sassa en koning Koos hebben alledrie rood haar en dezelfde grote neuzen. Als ze zand in hun neus krijgen, dansen ze de neusbriebeldans en die is zo aanstelijke dat de peuters vanzelf willen meedoen.

Het zandkasteel wil kinderen vooral aanzetten tot spel. Spelen is het leren ontdekken van de wereld om hen heen. Het zandkasteel ziet televisiekijken niet als geïsoleerde activiteit, maar als een verlnegstuk van de andere dagelijkse bezigheden.

Het zandkasteel kan je vanaf 1 april elke zaterdag en zondag bekijken om 7.50 uur.

Meer info kan je vinden op www.ketnet.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: