In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober live streamt Kinepolis, in samenwerking met Coca-Cola, de exclusieve ‘2016 League of Legends World Finals’ voor alle Belgische ‘League of Legends’ (LoL) gamefanaten op groot scherm in Kinepolis Leuven. De ‘League of Legends World Championship’ is het jaarlijks wereldkampioenschap van professionele gamers. Het WK wordt sinds 2011 georganiseerd. De winnaar strijdt voor de kampioenstitel, de beroemde Summoner’s Cup van 32kg en een geldprijs van maar liefst 1 miljoen dollar.

De ‘2016 League of Legends World Championship’ is het wereldkampioenschap van ‘League of Legends’ gamers. Het zesde LoL WK ging dit jaar van start op 29 september 2016. 16 ploegen namen deel en in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober weten we wie zich wereldkampioen mag noemen. Met drie Zuid-Koreaanse teams in de halve finale, is het zo goed als zeker dat minstens één Zuid-Koreaanse ploeg zich zal kwalificeren voor de finale.

Speciaal voor de gelegenheid wordt Kinepolis Leuven op 29 oktober omgetoverd in een eSports arena. De bioscoop live streamt dan de finale op groot scherm vanuit het Staples Center in Los Angeles. Belgische gamers krijgen hierbij de kans om te zien hoe ’s werelds twee beste LoL eSports teams het tegen elkaar opnemen en zo de felbegeerde Summoner’s Cup in de wacht proberen te slepen. Kinepolis-bezoekers worden naast een spannende finale eveneens getrakteerd op een gratis Coca-Cola, ‘thunder sticks’ om hun favoriete team aan te moedigen en extra animatie waarbij MC’s tijdens de pauzes swag (prijzen) zullen weggeven aan enkele gelukkigen. De finale start op zondag 30 oktober om 1 uur ’s nachts. De deuren openen 30 minuten eerder.

De live streaming van ‘2016 League of Legends World Finals’ op groot scherm gaat in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober om 00u45 eenmalig door in Kinepolis Leuven. Een ticket kost €16,00 of €14,00 (met de Kinepolis Student Card) en is te verkrijgen via de Kinepolis website.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over