Chris Chameleon

Chris Chameleon start zijn glansrijke carrière als soloartiest in Zuid-Afrika met zijn indringende composities op gedichten van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker, op het album Ek Herhaal Jou in 2005. Sindsdien heeft de cd in Zuid-Afrika dubbel platinum bereikt en diverse prijzen ontvangen.

In 2011 brengt Chameleon As Jy weer Skryf uit, opnieuw een verzameling composities op werk van deze Zuid-Afrikaanse icoon. Dat hij Klank van Jou Oë in Nederland presenteert, maakt de cirkel rond. In 2003, toen hij met zijn band Boo! door Nederland toerde, kwam hij namelijk voor het eerst in aanraking met Ingrid Jonker door een documentaire over haar leven van de hand van een Nederlandse filmmaker. Aldus Chameleon: ‘Ik moest de halve wereld rond om in Nederland geïntroduceerd te worden met één van de grootste culturele schatten van mijn eigen land’.

In Klank van Jou Oë combineert hij haar krachtige poëzie met zijn prachtige, emotionele composities en zijn stem die een bereik heeft van vier octaven. Naar eigen zeggen, de stem van een vrouw, een man, een kind en een dier, die de emotionele gelaagdheid van het werk van deze dynamische kunstenaar met overtuiging, gevoeligheid en aandacht voor detail voor het voetlicht brengt. Tussendoor vertelt hij verhalen over haar leven, hoe het is om vanuit haar gezichtspunt naar de wereld te kijken. Hij verplaatst zich in haar. Hij is ontroerend in zijn respect voor haar en inspirerend in zijn authenticiteit. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Chris Chameleon
Datum: 
24 januari 2014
Locatie: 
Gemeenschapshuis, Hingene

Reservatie:

Meer over