Op donderdag 25 februari 2016 gaat de splinternieuwe voorstelling SCHOFT van Kommil Foo in première in Arenbergschouwburg, Antwerpen om 20u15. Tickets kunnen gereserveerd worden op www.arenbergschouwburg.be of via het reservatienummer 03 202 46 46.

Schoft

Het is het leven zelf dat een klein geniepig schoftje is... het slaat, het zalft, het schuurt en het ergst van al: eindigt. Het blijft de broers Walschaerts voorstelling na voorstelling inspireren: de mens die met moeite recht blijft. Maar struikelt. Die telkens de moed vindt om weer op te staan. Om dan weer te struikelen. Dat dat dan troostend is. En om te lachen, dat zeker!

  • Regie: Ineke Nijssen en Walter Janssens
  • Productie: Caroline Lanoye
  • Technische leiding: Koen Bellens
  • Decor: Kris van Oudenhove

Teaser

In de teaser van Kommil Foo wordt al een tipje van de sluier gelicht van de nieuwe voorstelling SCHOFT. Het fragment is opgenomen tijdens een van de try-outs: https://youtu.be/IY9McMbFJuE

Over Kommil Foo

De naam Kommil Foo valt voor het eerst eind jaren 80, in het studenten-milieu van Gent. De twee broers, Raf en Mich Walschaerts, treden regelmatig op in kleine café's en clubs met een eigenzinnige mix van humor en popmuziek. De term cabaret bestond in vlaanderen op dat moment nauwelijks, en het duurt even voor het publiek van de verrassing bekomen is. De cd en voorstelling Plank (1993) zorgt voor de doorbraak: Kommil Foo speelt in 2 jaar tijd 250 shows in Vlaanderen en Nederland.

Tegelijkertijd is er een opvallende rol in de spraakmakende tv-show Morgen Maandag van Mark Uyterhoeven. Sindsdien is Kommil Foo niet meer weg te denken van de grote theaterpodia: 2 bevlogen cabaretiers met een geheel eigen en unieke muziek-en theatertaal. Avond aan avond voor uitverkochte zalen in Belgie en Nederland. Voor een publiek dat perfect weet waarvoor ze komen: ontroering, subtiele lach en bezielde songs.

De voorstelling Spaak (regie Wim De Wulf) werd in 2005 door de Nederlandse schouwburgdirecties bekroond met de 'oscar' van het cabaret, de Poelifinario (meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het jaar).

Dit jaar won Kommil Foo de Dirk Witte Prijs, de landelijke kleinkunst- oeuvreprijs. Eerder namen Maarten van Roozendaal, Daniël Lohues, Brigitte Kaandorp en Jeroen Zijlstra deze prijs in ontvangst.

De pers over de vorige voorstelling “BREKEN”

  • De Standaard **** - “Kommil Foo evenaart de perfectie.”
  • De Morgen **** - “Breken: een Kommil Foo die direct naar het hart gaat.”
  • NRC Handelsblad **** - “Kommil Foo beheerst timing tot in de perfectie.”
  • Het Parool **** - “Raf en Mich kennen hun gelijke niet in de Benelux.” - “Breken is zwarte romantiek van het hoogste kaliber.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Kommil Fo
Datum: 
25 februari 2016
Locatie: 
Arenbergschouwburg, Antwerpen

Reservatie:

Meer over