Op 18 februari zet Kunstbende Brussel de spotlights aan voor jong talent. Jongeren tussen 13 en 19 jaar krijgen de kans om in 10 kunstdisciplines hun talent te tonen aan het grote publiek. Alles draait rond creativiteit en verbeelding, zowel binnen als buiten de lijntjes.

Na 17 succesvolle jaren is Kunstbende meer dan ooit klaar voor een nieuwe generatie jong geweld. Kunstbende is een nationale wedstrijd in kunst voor jongeren tussen 13 en 19 jaar. Maar meer dan een wedstrijd is Kunstbende vooral een platform waar jongeren de kans krijgen om hun ding te doen en zich te tonen aan het grote publiek.

Vanaf heden kunnen jongeren met talent, lef en ambitie zich opnieuw inschrijven voor Brusselse voorronde van Kunstbende. De voorronde telt 8 verschillende categorieën: dans, muziek, dj, performance, circus, tekst, foto, film, beeldend en mode.

Op 18 februari zet de Beursschouwburg de deuren open voor dit nieuw jong talent. Een professionele jury selecteert de winnaars die doorstoten naar de nationale finale en de Kunstbende Bootcamp.

De Brusselse deelnemers krijgen bovendien in de aanloop van de voorronde extra coaching en workshops binnen hun discipline, zodat ze nog sterker in hun schoenen staan. Jeugdorganisatie JES zorgt voor de organisatie van deze voortrajecten en de Brusselse voorronde. “In Brussel schuilt heel veel talent. JES wil deze jongeren vooral aanmoedigen en hen kansen bieden om zich te ontplooien en hun talenten verder te ontwikkelen.”, aldus Filip Tollet, organisator van Kunstbende Brussel bij JES.

Info

Jongeren (13-19 jaar) kunnen zich inschrijven via www.kunstbende.be

Voorronde Brussel: zaterdag 18 februari 2017 in de Beursschouwburg Brussel

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over