Tentoonstelling The Art of Banksy in Stadsfeestzaal groot succes

Spektakel op de Meir in Antwerpen dit weekend. De kunstwerken van de bekende straatkunstenaar Banksy leken plots tot leven gewekt te zijn. Zo wandelde ‘Girl with Balloon’ plots écht in de winkelstraten van Antwerpen. Het ging om een stunt van de expo ‘The Art of Banksy’, die op dit moment in de Stadsfeestzaal loopt. Sinds de opening van die tentoonstelling op 14 januari, werden al meer dan 22.500 tickets verkocht. Een groot succes. The Art of Banksy loopt nog tot 19 maart. Voor wie inspiratie zoekt voor een gezinsuitje tijdens de krokusvakantie: kinderen onder de 6 jaar mogen gratis binnen.

Shoppers op de Meir konden zich dit weekend vergapen aan enkele levensechte kunstwerken van de straatkunstenaar Banksy. De werken leken zó van het doek geplukt en tot leven gewekt. Wie de échte kunstwerken wil bewonderen, kan nog tot 19 maart terecht op de tweede verdieping van de Stadsfeestzaal voor ‘The Art of Banksy’.

’s Werelds meest bekende straatkunstenaar

The Art of Banksy toont meer dan 80 werken van de controversiële kunstenaar. De werken komen uit de privécollectie van Steve Lazarides, curator en de vroegere manager van Banksy, en tal van andere verzamelaars. The Art of Banksy toont hoe Banksy’s werken ook buiten hun originele context nog relevant blijven en geeft de bezoekers stof tot nadenken.

Naast andere gekende werken van Banksy selecteerde Lazarides een paar van zijn meest spraakmakende en actuele werken, waaronder ‘Girl with Balloon’, ‘Kate Moss’ en ‘Media’. Alle werken in de tentoonstelling The Art of Banksy zijn originele werken of zeefdrukken in beperkte oplage van de hand van Banksy zelf, stuk voor stuk uniek qua vorm.

Voor wie inspiratie zoekt voor een gezinsuitje tijdens de krokusvakantie: kinderen onder de 6 jaar mogen gratis binnen. Tussen de 6 en 18 jaar kost een toegangsticket 8,50 euro én er zijn speciale familietickets.

Praktisch:

14 januari – 19 maart 2017
Shopping Stadsfeestzaal, Meir 78, 2000 Antwerpen
Alle dagen open, ook op zondag van 11u00 tot en met 19u00
De laatste tickets worden aan de kassa van Shopping Stadsfeestzaal om 18u30 verkocht. De expositie sluit om 19u00.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: