Een pretentieloos feestje, met alles op en aan”, dat is waar Cafébazen Peter Van de Veire en Miguel Wiels hun duizenden bezoekers op trakteerden tijdens de 2de editie van Het Grootste Café. Door de verhuis van de Antwerpse Lotto naar de Hasseltse Ethias Arena, werd het speelterrein voor het olijke duo aanzienlijk uitgebreid. Wat bleef is een avond vol muzikale verrassingen, unieke optredens en... de smaak naar een volgende editie.

De Café-avond werd geopend door Laura Tesoro en Free Souffriau. Samen brachten ze een stomende versie van de Queen klassieker ‘Don’t Stop Me Now’. Met een sterke ‘Uptown Funk’, een verrassende ‘Sorry’ (Justin Bieber) en een luidkeels meegezongen ‘What’s The Pressure’ kreeg Laura de volle 12 punten van Het Grootste Cera Café publiek en bewees ze klaar te zijn voor het Songfestival.

Het was genieten voor de geroutineerde Café Flamand band. Peter Van de Veire, Miguel Wiels én knuffelbeer Niels Destadsbader zorgden niet alleen voor de muzikale begeleiding van de gastartiesten, ook hun eigen Hollandse polonaise en Café Flamand medley’s gingen erin als zoete koek.

Er waren veel ‘Vonken & Vuur’ tijdens het eerste deel van de 3 uur durende show. Daar zorgde Jonas Van Geel bijna letterlijk voor, met zijn interpretatie van de Clouseau-klassieker. Met stomende beats bewezen Regi en Linda van Milk Inc. dat zij , ook na een afwezigheid van 2 jaar, nog steeds hét koningskoppel van de dancemuziek zijn in Vlaanderen. Het werd voor de groep niet alleen een feestelijke terugkeer, ze vierde ook haar 20-jarig bestaan.

Kussen

Op Het Grootste Cera Café werd er heel wat afgekust. Tieneridool Ian Thomas mocht voor zijn 19de verjaardag de kussen in ontvangst nemen. Als cadeau trakteerde hij het publiek op een rondje ‘One Way Or Another’, ‘Blurred Lines’ en ‘Can’t Hold Us’, wat mooie beelden opleverde bij het publiek. Deze laatste werden ook letterlijk, interactief betrokken, dankzij de Kiss Cam. Op groot scherm kon iedereen de camera volgen en als hij halt hield, moest er gekust worden. Bijzonder werd het wanneer de camera eindigde op Peter Van de Veire en Miguel Wiels. Het publiek scandeerde luidkeels ‘kussen, kussen, kussen’ waarop de twee kameraden gedwee hun jarenlange vriendschap bezegelden met een stevige bees op de mond.

Het was een goede last-minute beslissing van Café-bazen Peter en Miguel om een korte plaspauze in te lassen, waardoor het publiek de kans kreeg om op kracht te komen voor het 2de gedeelte. Natalia mocht dat openen en bracht voor het eerst haar nieuwe single ‘In My Blood’. Het werd bijzonder geestig toen Jonas Van Geel én Niels Destadsbader hun eigen versie kwamen brengen van ‘Liefde voor muziek’. De hotste tv-gezichten van het moment genoten van hun stemmenimitaties, iets wat het publiek bijzonder kon appreciëren.

Reünie

De slimme programmatie zorgde voor een stijgende temperatuur in het Café en op het podium. De Krappulekes van K.I.A. warmden met een medley en het onsterfelijke ‘Zaterdag’ perfect op voor dé terugkeer van het jaar. Daar zorgden namelijk The Dinky Toys voor die, 25 jaar na de doorbraakhit 'My day will come', in de gepaste outfit én in de volledig originele bezetting terug op het podium verschenen. De eerste noten van ‘Test Of Time’ waren al voldoende voor de van bandana voorziene Coco jr. om het publiek mee te nemen in een nu al legendarisch optreden. De hoogste ogen gooiden niet ‘Out In The Street’ of ‘My Day Will Come’, maar wel ‘Declaración De Amor’ wat de Dinky Toys brachten, samen met Natalia. Zonder twijfel één van dé hoogtepunten van de avond! De Kempense deed met een ijzersterke ‘Crazy In Love’ én ‘I’ve Only Just Begun To Fight’ haar naam als Queen Of Soul alle eer aan.

Verrassing

Voor Het Grootste Cera Café zijn deuren sloot en de artiesten verzameld afscheid namen met een welgemeende ‘Ik hou van u’ zorgden Peter en Miguel nog voor een cadeautje van formaat. De ganse avond deelden ze elkaar plaagstoten uit. Wiels haalde zijn gram en mocht ’10.000 luchtballonnen’ brengen. Van de Veire liet vervolgens zijn K3 regenboogjurkje thuis, maar verscheen op een roze scooter, als Mega Mindy op het podium. Lang duurde zijn glorietocht niet, want de échte Mega Mindy kwam hem van het podium verjagen, tot groot jolijt overigens en plezier van het publiek.

Na afloop van de 2de editie van Het Grootste Cera Café waren zowel de artiesten als het publiek laaiend enthousiast. Het is duidelijk dat Vlaanderen z’n weg heeft gevonden naar dit nieuwbakken volksfeest, dat vraagt voor een derde editie. Wordt zonder twijfel vervolgd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over