Op 14 februari 2016 gaat Kwatta in Stadsschouwburg Nijmegen in première met Mariken, haar nieuwe muziektheatervoorstelling. Mariken wordt een mirakel spektakel, gebaseerd op het prijswinnende en verfilmde boek Mariken van de auteur Peter van Gestel. Mariken toert tot begin mei door Nederland.

Hoofdpersoon is de moederloze Mariken, die ouder is dan het aantal vingers aan haar rechterhand, maar jonger dan het aantal vingers van haar twee handen samen.

In de Middeleeuwen, toen de straten nog van modder waren en je zo met je blote voeten in een drol kon stappen... Mariken ontdekt hoe klein grote mensen kunnen zijn en hoe groot kleine mensen. En dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, omdat het enige wat telt is, wie je van binnen bent.

Mariken is een muziektheatervoorstelling voor de grote zaal. Een toneelspektakel, met een live band en heel veel liedjes. Mariken is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

Cast en crew

De combinatie regisseur Josee Hussaarts en componist Rogier Bosman heeft bij Dissus, verdwaal mee in de Odyssee geleid tot het winnen van de Zilveren Krekel en een nominatie voor de ZAPP theaterprijs.

De schrijver van het script, Jibbe Willems, heeft meerdere nominaties in de wacht gesleept voor de BNG Theaterprijs en is de winnaar van de ARTES-Jong Theaterschrijfprijs 2014. Het meisje Mariken wordt gespeeld door Sarah Bannier. Rogier in ’t Hout, Laus Steenbeeke en Ilse Warringa heb je vast wel eens op tv gezien – in Het Klokhuis! Rogier in ’t Hout speelde ook in de met de Gouden Krekel 2015 bekroonde voorstelling De Tantes, Laus Steenbeeke won een Musical Award voor zijn rol in The Lion King en Ilse Warringa won de 1000 Watt prijs voor haar rol in Het jaar van de Haas.

Het decor wordt ontworpen door Barbara Kroon. Inspiratiebron voor het ontwerp is het wagenspel. Eind november starten de repetities voor Mariken in Theater Het Badhuis. Na de première op 14 februari toert Mariken t/m 8 mei door Nederland. Bijgevoegd vindt u de speellijst van de openbare voorstellingen.

Kijk voor meer informatie over de voorstelling op www.kwatta.info.

Tekstbewerking: Jibbe Willems - regie: Josee Hussaarts - spel: Sarah Bannier, Samir Hassan, Rogier in ‘t Hout, Bart Klop, Leendert de Ridder, Laus Steenbeeke, llse Warringa en Marike van Weelden - compositie: Rogier Bosman – muziek: Rogier Bosman, Nout Ingenhousz, Daniel Lehman en Ward Veenstra - decor: Barbara Kroon – foto: Laura Luca, affiche: Ceseli Josephus Jitta

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over