Le Fidèle met Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopolous is geselecteerd voor het filmfestival van Venetië!

Le Fidèle, de derde speelfilm van Michaël R. Roskam (Rundskop, The Drop), heeft een uitnodiging op zak voor de Officiële Selectie van het Filmfestival van Venetië (Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica, 30 aug–9 sep). De film krijgt er zijn wereldpremière.

“Aangezien Le Fidèle een liefdesverhaal is, heb ik altijd stiekem gehoopt op een selectie in Venetië, meer dan waar ook”, zegt Michaël R. Roskam in een eerste reactie. “De stad van de liefde en van één van de belangrijkste festivals ter wereld… Daar de wereldpremière mogen vieren, is gewoonweg fantastisch!”

Le Fidèle is Roskams derde speelfilm, na het Oscar-genomineerde Rundskop en zijn Amerikaanse filmdebuut The Drop. In deze romantische neo-noir brengt hij Matthias Schoenaerts en de Franse actrice Adèle Exarchopoulos (La Vie d'Adèle) samen in een donkere liefdestragedie tegen de achtergrond van het beruchte Belgische gangstermilieu.

Naast Schoenaerts en Exarchopoulos zijn er bijrollen voor o.a. Sam Louwyck en Stefaan Degand. Roskam schreef het scenario samen met Thomas Bidegain (scenarist van o.a. Dheepan en De Rouille et D'os) en Noé Debre (Theepan). Nicolas Karakatsanis stond opnieuw achter de camera, nadat hij eerder ook al meewerkte aan Rundskop en The Drop. Alain Dessauvage zorgde voor de montage, Raf Keunen tekende voor de originele muziekscore.

Synopsis
Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino "Gigi" Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte “Bibi" Delhany. Passionele, onvoorwaardelijke liefde. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee. Het soort geheim dat levensbedreigend kan zijn, voor hen beiden en voor iedereen rond hen. Tegen noodlot, rede en eigen zwaktes in zullen Gigi en Bibi moeten vechten om hun liefde te redden. Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: