Afgelopen weekend vond de negende editie van Le Guess Who? plaats, een festival voor avontuurlijke en vernieuwende muziek dat jaarlijks plaatsvindt in de binnenstad van Utrecht. The New York Times: “The festival has grown into a wide-ranging event for alternative or obscure or historical tastes, taking place in churches, galleries and theaters around the city.”

Muziekliefhebbers uit de hele wereld reisden af naar Utrecht voor Le Guess Who? 2015. In 45 landen kochten mensen een kaartje en de helft van de passe-partouts werden verkocht in het buitenland, waaronder bezoekers uit de Verenigde Staten, Bolivia, Rusland, Turkije, Canada, Mexico, Zweden, Ivoorkust en Australië.

Op 19 locaties stonden maar liefst 176 eigenzinnige en vooruitstrevende optredens op het programma, met als hoogtepunten onder meer jazzsensatie Kamasi Washington, progrockpioniers Magma, dronegrootheid Sunn O))), de bijzondere reünie van het Belgische Evil Superstars, het optreden van Julia Holter in de Janskerk en de mysterieuze en ongrijpbare Annette Peacock.

Le Guess Who? 2016

De tiende editie van Le Guess Who? Festival vindt plaats van 10 tot en met 13 november 2016. Het Amerikaanse Wilco zal tijdens de openingsavond van deze jubileumeditie optreden. De band staat bekend om zijn vooruitstrevende en avontuurlijke blik op rootsmuziek: een genre dat de band avontuurlijk combineert met invloeden uit melodieuze pop, noise en experimentele rock.

Early bird passe-partouts voor Le Guess Who? 2016 zijn nu verkrijgbaar. Voor meer informatie, zie www.leguesswho.nl.

Grootste platenbeurs ter wereld

In 2016 valt het festival wederom samen met de Mega Record & CD fair, de grootste platenbeurs ter wereld. Deze beurs vindt plaats op 12 en 13 november in de Jaarbeurs Utrecht en staat internationaal bekend vanwege het overweldigende aanbod vinyl, cd’s en pop memorabilia.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over