In februari zendt BBC First War and Peace uit, een modern versie van één van de bekendste verhalen allertijden van Tolstoy. Bewerkt door vooraanstaand scenarioschrijver Andrew Davies, geregisseerd door Tom Harper en geproduceerd door BBC Wales en The Weinstein Company; War and Peace is tot leven gebracht voor een nieuwe generatie. Ook de terugkeer van de succesvolle serie Call the Midwife met een vijfde seizoen is in februari te zien op BBC First.

Het is 1805 als we Pierre (Paul Dano – There will be Blood, 12 Years a Sleave), Natasha (Lily James – Downtown Abbey, Cinderella) en Andrei (James Norton – Happy Valley), voor het eerst ontmoeten. Ze behoren alle drie tot de sprankelende elite van Sint-Petersburg, maar hebben de jeugdige ambitie om betekenis in hun leven te vinden. De zachtaardige, maar onhandige Pierre – de onwettige zoon van de rijkste man van Rusland – wil de wereld verbeteren. De knappe en galante Andrei is gefrustreerd over de oppervlakkigheid van zijn leven en zoekt een doel, terwijl de mooie en energieke Natasha de ware liefde najaagt. Op hetzelfde moment nadert Napoleons leger de Russische grenzen. Net op het moment dat alles wat zij denken te weten in twijfel wordt getrokken, komen Pierre, Andrei en Natasha terecht in een tijd waarin de samenleving van Rusland voor altijd verandert.

Call the Midwife seizoen 5 start op BBC First op 9 februari om 21:00 uur

De zeer succesvolle serie met in de hoofdrol Jenny Agutter, Pam Ferris, Helen George en Linda Bassett keert terug met nieuwe ontroerende en meeslepende verhalen van de verpleegsters en zusters van Nonnatus House. In dit seizoen raakt zuster Monica Joan vermist rond de kerstperiode, waardoor de andere zusters en verpleegsters radeloos achterblijven. Shelagh haast zicht om nog net op tijd om een kinderkoor samen te stellen voor de BBC-uitzending vanuit de kerk. Verder vindt Trixie, die heeft gestreden tegen haar alcoholprobleem, een nieuw doel in haar ‘blijf fit’ lessen. En zal de vriendschap tussen dominee Tom Hereward en Barbara tot iets moois bloeien?

Wil je meer van het beste Britse drama zien? In februari gaat BBC First verder met de volgende series:

  • Doctor Foster – dinsdag 2 februari om 21:00 uur
  • Dickensian – elke dinsdag om 21:55 uur
  • London Spy – op zaterdag, de laatste aflevering zaterdag 6 februari om 22:00 uur
  • Silent Witness Series 19 – dubbele aflevering op donderdag om 21:00 uur

Telenet is de lanceringspartner van BBC First in België. Kijkers met een Telenet Play More abonnement kunnen kijken via kanaal 561 naar onmisbare series.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: