De voorbije vijf weken verrasten Slongs Dievanongs, Kate Ryan, Tom Helsen, Stan Van Samang, Guy Swinnen en Christoff elkaar én heel Vlaanderen met een originele bewerking van hun nummers. Met succes. Terwijl Stan al weken met verschillende nummers in de Ultratop prijkt, dook Christoff de voorbije week de iTunes top 10 binnen met zijn cover Vaarwel. In de zesde aflevering van Liefde voor Muziek op maandag 27 april 2015 komen enkele artiesten voor hun grootste uitdaging tot nu toe te staan: de populaire hits van Vlaamse zanger Christoff onder handen nemen.

Rocker Guy Swinnen rekent zichzelf bij dat groepje: de songs van Christoff staan mijlenver af van zijn eigen repertoire. “Toen ze mij vroegen om mee te doen met Liefde voor Muziek en ik hoorde dat Christoff ook meedeed, dacht ik: oei, als ik in zijn muziek moet grasduinen om een nummer te vinden dat ik naar mijn hand kan zetten… Maar ik denk dat ik erin geslaagd ben om iets heel leuks te maken”, vertelt Guy. Wat doet de frontman van The Scabs met één van Christoffs grootste hits M’n Beste Vriend?

Dat de kliek van Liefde voor Muziek ondertussen de beste vrienden zijn, spat ook deze week van het scherm. Om zijn dag goed in te zetten, verwennen de dames Christoff met een gezellig ontbijt op bed. Een moment waarop er vrijuit gepraat wordt over vriendschap en… de liefde. Maar ook over zijn dromen, zijn geloof en de uitzonderlijke band met zijn zus en mama spreekt Christoff openhartig.

Ook Slongs heeft deze week haar tanden gezet in een klepper van Christoff: Zeven Zonden. Ze doopt het nummer om tot een donkere hip hop track. “Het nummer gaat over van alles doen wat niet mag en het feit dat dat zó goed voelt. We hebben een dirty, dirty, dirty beat gemaakt en daar moesten dirty, dirty, dirty lyrics bij komen. Ik ben lekker grimy gegaan.

Kate Ryan en Stan Van Samang blijven deze week trouw aan het Nederlands. Stan brengt een krachtige versie van Een Ster, Kate een warme cover van hét feestnummer bij uitstek Sweet Caroline, dat voor de gelegenheid de titel Sweet Friend of Mine krijgt. Tom Helsen trekt resoluut de Engelstalige kaart en heeft naar eigen zeggen héél lang nagedacht over een nieuwe titel voor Van Mij Voor Jou. Dat is From Me To You geworden, een versie waar Christoff sprakeloos van wordt.

De volledige afleveringen van Liefde voor Muziek zijn na uitzending 4 weken lang gratis te bekijken via vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: