Vlaamse actrice en muzikante Liesa Van der Aa componeerde de soundtrack van Gilles Couliers langspeeldebuut 'Cargo'.

We weten al langer dat Liesa Van der Aa een dubbelleven leidt. Enerzijds als actrice in het theater en op televisie en anderzijds als veelzijdige artieste die voor veel meer staat dan een mix tussen rock en avant-garde. Voor de filmmuziek van 'Cargo' smijt Liesa Van der Aa het over nog een compleet andere boeg: de score werd een mix van oudere, barokgetinte muziek in dialoog met hedendaags klassieke elementen. De muziek werd in de Singel opgenomen door het Brusselse Zerkalo Quartet en contrabassist Nathal Wouters.

Hierbij de videolink van de opnames: https://youtu.be/HWo_Cq94uK0

Regisseur Gilles Coulier over de samenwerking: "Ik wilde voor 'Cargo' opnieuw samenwerken met Liesa, die ook de muziek van mijn kortfilms voor haar rekening nam. Liesa kon 'Cargo' de stijl en identiteit geven die de film nodig had. Als componiste wist zij perfect hoe de film moest klinken. Haar intensieve voorbereiding werd in de studio vertaald door het Zerkalo Quartet, voor de gelegenheid aangevuld door contrabassist Nathan Wouters."

Luister hier exclusief naar de main theme uit Cargo: https://soundcloud.com/liesa-van-der-aa/cargo-main-theme/s-r2gjg

Na de twee indrukwekkende en alom bejubelde solo-albums 'Troops' en 'WOTH', werkt Liesa momenteel volop aan haar derde plaat. Bovendien kan je haar binnenkort aan het werk horen in de Singel, Handelsbeurs en Concertgebouw Brugge met het hedendaags muziekensemble 'One Trick Pony', waar ze constant de grenzen bewandelt tussen muziek en beeld.

CARGO is het ruwe verhaal van een gezin dat wordt gedreven tot de rand van de afgrond. De drie broers worden vertolkt door Sam Louwyck (Jean),Wim Willaert (Francis) en Sebastien Dewaele (William). Naast hen zijn er ook rollen weggelegd voor Roland Van Campenhout(Leon), Josse De Pauw, Chiel Vande Vyvere, Gilles De Schryver en Mathias Sercu. Het scenario werd geschreven door Gilles Coulier en Tom Dupont. Achter de camera stond David Williamson. Tom Denoyette stond in voor de montage.

De film opent op 8 september het Filmfestival van Oostende, en wordt vanaf 13 september in de Belgische zalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over