In het 5-jarig bestaan van het Limburgs Jeugdorkest zijn al heel wat mooie projecten voorbij gekomen. Van symfonische rockmuziek in de Limburgse openluchttheaters, naar een klassiek programma met jonge solisten tot filmmuziek in de buitenlucht. In de zomer van 2016 staat het Limburgs Jeugdorkest echter voor een compleet nieuwe uitdaging. In samenwerking met productiehuis Intro in Situ en rockband Storksky gaan zij, in een ultieme cross-over van grunge en blaasmuziek, het gehele album ‘Nevermind’ van Nirvana ten gehore brengen op het Zomerparkfeest (Julianapark, Venlo, 27 augustus, 18.00 uur), Cultura Nova (Cultuurhuis, Heerlen, 31 augustus, 20.15 uur) en in Paradiso (Weteringschans 6-8, 4 september, 17.00 uur).

Het idee om met het album ‘Nevermind’ aan de slag te gaan komt voort uit een brainstorm met Johan Hauser, programmeur van het Zomerparkfeest in Venlo. Op zoek naar nieuwe ideeën, buiten de gebaande paden, komt Hauser met het idee om het 25-jarig jubileum van dit legendarische album te vieren met een ultieme samenwerking tussen een harmonieorkest en een rockband. De productie komt tot stand in samenwerking met Intro Maastricht, productiehuis voor eigentijdse en innovatieve muziekvoorstellingen. Aan arrangeur Jesse Passenier de taak om de twee totaal verschillende muziekstromingen met elkaar te verenigen. Een taak die aan hem wel is toevertrouwd, gezien zijn arrangementen voor het Metropole Orkest en de nominatie voor de Rogier van Otterloo Award die hij onlangs heeft ontvangen. De partijen van Kurt Cobain en Dave Grohl komen voor rekening van de muzikanten van Storksky. Michel Claessen en Roy Moonen wonnen Nu of Nooit en de Grote Prijs van Nederland, openden Pinkpop in 2016 en waren meteen enthousiast toen ze hoorden van de plannen van Hauser en het Limburgs Jeugdorkest.

Het Limburgs Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen om jonge, getalenteerde muzikanten bij elkaar te brengen en in een korte voorbereidingstijd een programma op hoog niveau neer te zetten. Het projectorkest is in de basis een harmonieorkest, waarvoor jongeren tot 25 jaar uit de hele provincie zich kunnen opgeven. Andere doelstellingen van het Limburgs Jeugdorkest zijn de promotie van de blaasmuziek, het spelen van aansprekende programma’s en daarbij het aanspreken van een publiek dat normaal gesproken niet snel met blaasmuziek in aanraking komt. Onder leiding van dirigent Björn Bus heeft het Limburgs Jeugdorkest al vele muzikale hoogtepunten beleefd en deze zomer gaat daar dus een nieuwe uitdaging aan worden toegevoegd.

De productie gaat in première op het Zomerparkfeest in Venlo op zaterdag 27 augustus. Daarna zijn Storksky en het Limburgs Jeugdorkest te gast bij Cultura Nova in Heerlen op woensdag 31 augustus. Even leek het daarbij te blijven, totdat poptempel Paradiso aangaf deze productie naar Amsterdam te willen halen. De muzikanten van het Limburgs Jeugdorkest gaan de (Limburgse) grens over en sluiten op zondag 4 september dit project af met een waanzinnig optreden in Paradiso, een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van dit orkest.

Het Limburgs Jeugdorkest hoopt u te mogen verwelkomen tijdens een van de concerten, zodat u samen met het orkest en Storksky kunt genieten van dit bijzondere samenwerkingsverband. Kijk voor meer informatie op www.lbmblaasmuziek.nl/limburgs-jeugdorkest, www.facebook.com/limburgsjeugdorkest, www.zomerparkfeest.nl, www.culturanova.nl, www.paradiso.nl of www.storksky.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over