Waar W.A.S.P. precies voor staat kan niemand met zekerheid zeggen. Ook frontman extraordinaire Blackie Lawless niet. Of dat laat hij toch uitschijnen. Gissen dan maar. Naast suggesties als ‘White Anglo-Saxon Protestants’ of het meer bizarre ‘We Ate Savory Pancakes’ gaan de meeste stemmen op voor ‘We Are Sexual Perverts’, een leuze die ook hun eerste plaat siert. Die dateert van 1984 en sloeg de toenmalige Sunset Strip met verstomming. Logisch met nummers als ‘I Wanna Be Somebody’, ‘On Your Knees’ en ‘L.O.V.E Machine’ natuurlijk. Of het beruchte ‘Animal (Fuck Like A Beast)’. Dat werd dankzij enkele steigerende moraalridders in de VS wegens te verfoeilijk zelfs van de plaat gehaald. Niet dat Blackie en zijn steeds wisselende vriendjes zich daar ook maar iets van aantrokken. Virtuoze schunnigheden als schaars geklede dames vastketenen op het podium en het publiek met rauw vlees bekogelen leverden hen het label shockrock op.

ook Michael Schenker naar Kortrijk met temple of rock

MICHAEL SCHENKER krijgt op Alcatraz 2015 de status van ‘Special Guest’ en dat is een verdiende eer. Schenker behoort tot de meest invloedrijke gitaristen uit de rockgeschiedenis en heeft na een aantal turbulente jaren zijn elan teruggevonden. Met een ritmesectie die vroeger bij The Scorpions de groove en de drive aangaf, zit hij weer gebeiteld. Herman Rarebell (drums) en Francis Bochholz (bass) hebben nog niets van hun streken verleerd. Voeg daar een topzanger zoals Doogie White (o.a. ex-Rainbow) en de ervaren rot Wayne Findley (keyboards, ritmegitaar) aan toe en je kunt naar de oorlog! Michael is de broer van Scorpions-boegbeeld Rudolf Schenker. Hij maakt tot 1973 deel uit van de allereerste incarnatie van diens band. Na één lp vertrekt Michael naar UFO en neemt met hen enkele klassiek geworden lp’s op en één van de beste liveplaten ooit: ‘Strangers In The Night’ (1979). Michael is geen gewone jongen en hij verlaat UFO dan ook op turbulente wijze. Zijn muzikaal talent blijft echter intact en zijn solocarrière met The Michael Schenker Group neemt in 1981 een vliegende start. (Lees meer)

Wolf opent achtste editie van AMF

Mochten wij een slogan moeten bedenken voor de Zweedse band WOLF, dan zou die er ongeveer als volgt uitzien: ‘Real metal for true bastards!’. Het is zanger/gitarist Niklas Stålvind die z’n buik vol heeft van grunge en punkrock en het rond 1995 meer dan tijd vindt om daar wat aan te veranderen. Hij hangt wat post-its op in de lokale supermarkten te Örebro en niet veel later heeft hij een band samen die aanvankelijk nog covers speelt. Sindsdien sleutelen de heren aan het met eighties metal bezaaide pad, waar zeer herkenbaar wortels te vinden zijn van bands als Saxon, Accept, Judas Priest, Mercyful Fate en Iron Maiden. (Lees meer)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Alcatraz Metal Festival
Datum: 
8 en 9 augustus 2015
Locatie: 
Kortrijk

Reservatie:

Meer over