Birth Of Joy brengt op 29 mei Live At Ubu uit! De opnames voor het live-album werden eind januari gemaakt tijdens twee uitverkochte clubshows in het Franse Rennes. Meer dan twee uur aan live materiaal is verdeeld over maar liefst drie LPs en wordt uitgebracht via Suburban Records.

Drie jaar geleden begon Birth Of Joy aan hun ‘mars triomfale’ door heel Frankrijk. Een legendarische show op het vermaarde Transmusicales Festival (ook in Rennes) bezorgde ze wereldfaam in het land zelf en vormde de bakermat voor het Franse en later Europese succes. Van Istanbul tot Brighton; het hele continent werd doorkruist, zonder ook maar een moment stil te staan. Na de release van het derde albumPrisoner werd de band genomineerd voor Best Newcomer tijdens de European Festival Awards en onlangs ontving de band ook een nominatie voor de Edison Pop Awards voor Beste Rock Album.

Met twee bussen en tien man sterk trok Birth Of Joy eind januari richting Rennes, naar de plek waar het allemaal begon: La Salle d’Ubu. Twee avonden lang speelde de band het aanwezige publiek tot pulp. Een voorproefje vind je opYouTube.

Live At Ubu verschijnt als 3-LP en dubbel-CD uitgave en bevat tracks van de albums Make It Happen, Life In Babalou enPrisoner.

Live

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over