Als je als jonge band wil doorbreken heb je steeds vroeger in je levenscyclus kwaliteitsvol materiaal nodig. Grote podia, concours en allerhande organisatoren vragen degelijke opnames. Hierop wil PopUpStudio inspelen door laagdrempelig, laag gebudgetteerd toch high-end opnames op locatie aan te bieden aan jonge bands.

Daarom organiseert PopUpStudio de Live Recording Sessions: Ongeveer 2 maand geleden plaatste de PopUpStudio, de nieuwste mobiele opnamestudio, een oproep op Vi.be. Het platform voor artiesten van Poppunt dat recentelijk werd vernieuwd heeft nu al meer dan 5000 leden.

Boven alle verwachtingen schreven meer dan 300 bands zich voor de sessies in waardoor de organisatie de keuze maakte om niet 10 maar 20 bands een plaats te geven in een gezellig theater tijdens de Gentse Feesten. Na het beluisteren van ongeveer 30u muziek maakte de PopUpStudio op 3 juni 2015 de selectie bekend.

Theater de Waanzin wordt tijdens de Gentse Feesten omgetoverd tot een van de gezelligste plaatsen van Gent. De 20 beloftevolle artiesten krijgen gratis een multitrack- en multicam opname van hun set in deze gezellige theatersetting.

In een huiselijke sfeer zullen zij het beste van zichzelf geven van 17 tem 22 juli. Alle audio en video wordt de eigendom van de artiesten en kunnen zij gebruiken ter promotie van zichzelf.

Wilt u enkele sessies bijwonen en de bands en singer-songwriters steunen, dan kan dat via www.popupstudio.be/liverecordingsessions.

Live Recording Sessions is aan zijn eerste editie toe. Een project dat zeker nog zal groeien! De line-up voor deze sessies kan je vinden via hun site of via Facebook.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: