Na zijn succesvolle passage op het Eurovisiesongfestival en zijn overwinning in de Franse versie van ‘Sterren op de Dansvloer’ staat Loïc Nottet er weer helemaal met de nieuwe single ‘Million Eyes’.

Opnieuw verrast hij iedereen met z’n frisse sound en indrukwekkende videoclip die vandaag om 18u online zal komen. De single is een voorbode van zijn debuutalbum dat in de lente van 2017 zal verschijnen. Dat wordt een conceptplaat waarbij de nummers samen een verhaal zullen vertellen. Met ‘Million Eyes’ ziet het eerste hoofdstuk dus nu alvast het levenslicht.

Het leven van Loïc Nottet kun je best vergelijken met dat van een rollercoaster. Hij gaat van hoogtepunt naar hoogtepunt in een verschroeiend tempo. Nog maar een jaar geleden verdedigde hij de Belgische kleuren op het Eurovisiesongfestival.

Niemand had verwacht dat het kleine België zo’n talent uit zijn hoed kon toveren. Loïc sloeg iedereen met verstomming met de performance van ‘Rhythm Inside’, een nummer dat hij mee schreef en waar hij zelf de choreografie voor bedacht. Hij nam de horde van de voorrondes vlekkeloos en in de grote finale behaalde hij moeiteloos de vierde plaats. Zelfs de altijd kritische commentator van de BBC voorspelde een briljante toekomst voor Loïc. Zijn performance haalde op Youtube meer dan 11 miljoen views, zijn videoclip werd meer dan 14 miljoen keer bekeken.

Dat Loïc niet enkel een zanger, maar ook een geweldig danstalent is, ontging de makers van het Franse ‘Danse avec les Stars’ op TF1 niet. Ze nodigden Loïc uit om deel te nemen aan het programma en ook daar walste hij over de concurrentie en wist zo de finale te winnen, met meer dan 5 miljoen kijkers als getuigen.

Hij brak er verschillende records, zoals het hoogste percentage stemmen van de televoters en met 42 keer een 10/10 van de jury behaalde hij het hoogste aantal topscores uit de geschiedenis van ‘Danse avec les Stars’.

Beluister het nummer op Spotify, Deezer en iTunes

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over