Loreena McKennitt, schrijfster, componiste, zangeres, harpiste en pianiste, weet de aandacht van talloze fans vast te houden dankzij haar unieke en indrukwekkende repertoire, geïnspireerd op Keltische muziek met pop-, folk- en wereldmuziekinvloeden. Tijdens haar jongste passage in ons land, intussen al bijna vijf jaar terug, trakteerde ze ons nog op een magnifiek (en uitverkocht) concert in het Brusselse Koninklijk Circus. Nu keert ze terug, in het kader van haar ‘Trio Performance’-tournee die in de Verenigde Staten en Canada al op heel wat bijval van het publiek en de critici kon rekenen.

Loreena McKennitt vergaarde in de loop van haar carrière wereldfaam met de opmerkelijke kwaliteit van haar composities en zangwerk. Ze verkocht ruim 14 miljoen platen over de hele wereld, en verzamelde tal van awards. Ze stond op ’s werelds grootste podia, zoals bijvoorbeeld de Carnegie Hall in New York, en trad aan bij prestigieuze historische locaties zoals het Alhambra in Grenada. Vandaag is ze terug met een nieuwe show geïnspireerd door haar exotische reizen op zoek naar de Keltische geschiedenis in China, Mongolië, Turkije en Ierland. Het repertoire wordt aangevuld met mystieke gedichten van de Ierse poëet William Butler Yeats en andere klassieke werken zoals Shakespeare en Tennyson, en bestaat voor een groot deel ook uit nummers uit haar album ‘Troubadours on the Rhine’, dat in het Duitse Mainz werd opgenomen en in 2012 genomineerd werd voor een Grammy Award.

Naar goede gewoonte wordt ze begeleid door haar band, maar dit keer treedt ze op in een intimistischere trio-formatie, om een nog beter in contact met het publiek te kunnen treden. Afspraak met Loreena McKennitt op 15 maart 2017, voor een magisch concert in het Koninklijk Circus in Brussel! De ticketverkoop start op vrijdag 30 september om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Loreena McKennitt
Datum: 
Woensdag 15 maart 2017
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over