Van 21 t/m 23 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de drieëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt bekend dat o.a Âme (live), Dusky en Karenn (live) aan het programma worden toegevoegd.

Vrijdag 21 augustus gaat de drieëntwintigste edite van A Campingflight to Lowlands Paradise van start en kunnen 55.000 bezoekers genieten van drie dagen vol muziek, theater, film, literatuur, wetenschap en nog veel meer.

Âme (live): Wie een set van het Duitse duo heeft meegemaakt, heeft niet zelden het gevoel over te stromen van liefde. Kristian Beyer en Frank Wiedemann willen nooit hetzelfde horen en dus ook niet hetzelfde maken. Dat zorgt ervoor dat ze zichzelf telkens opnieuw uitvinden. Samen met gelijkgestemden Dixon en Henrik Schwarz zijn ze geregeld met hun deephouse te zien en te horen op verschillende plekken in de wereld.

Dusky: Voordat Dusky hun rechtmatige plaats boven aan de Beatport-charts innam draaide het duo jarenlang samen op feesten en party’s. Daar leerden de Britten waar de mensen hard op gaan: branie en soul. Gelukkig hebben ze daarvan meer dan genoeg, net als twee feilloze neuzen voor UK house, garage, deephouse en techno.

Karenn (live): Karenn is niet voor zwakke trommelvliezen en knikkende knietjes. Dit is techno op zijn rauwst, live in elkaar gestampvoet door twee compromisloze pioniers die elkaar tijdens hun sets compleet gekmaken met de meest waanzinnige bochten, drops en zijsprongen.

Trippy Turtle: De Noorse producer Trippy Turtle behoort tot de Mad Decent-familie van Diplo, waar hij zijn vrienden naar de kroon steekt in gekte. Zijn muziek stuitert als een pingpongballetje op LSD en dat hij samenwerkt met zijn maffe landgenoot Cashmere Cat kan niemand verbazen. Trippy Turtle is dit jaar op Lowlands Paradise bij uitstek de meest dansbare mafketel van allemaal.

Motor City Drum Ensemble: Wie techno en house te kil vindt, moet zeker eens bij Motor City Drum Ensemble te rade gaan. De Duitser voegt een flinke klodder soul toe aan de leidende dancestromingen: een heerlijke beat en lekkere soul.

De Sluwe Vos: Zijn naam zoemt al jaren door de gangen, maar sinds de release van zijn meesterwerk ‘Kontra’ weet helemaal iedereen wie De Sluwe Vos is. De sympathieke tech-head bouwt en speelt live vrijwel exclusief op eigen spullen; van zijn lijvige mengtafel tot een museumwaardig arsenaal aan synths en zeldzame analoge apparatuur.

DJ Tennis: Italiaan Manfredi Romani is heel eerlijk over het gebrek aan muziek in zijn jeugd. Omdat hij het allemaal zelf heeft moeten ontdekken, komen zijn invloeden wellicht daarom uit zulke verschillende hoeken. Je hoort er donkere en melancholische muziek uit de jaren zestig, IDM en indierock in terug.

Paranoid London: Paranoid London gaat voor kwaliteit boven kwantiteit. Het enigszins mysterieuze producerduo Gerardo Delgado en Quinn Whalley maakt acid en warehouse voor fijnproevers, alleen geserveerd op zwaar vinyl en niet verkrijgbaar bij je favoriete cd- of downloadboer. Omdat goede muziek voor de vloer nu eenmaal de moeite in goud waard is.

Sango: Ook voor kwaliteitsbeats ben je in Biddinghuizen weer aan het juiste adres. Sango vervlecht soul, R&B, broken beats, hiphop en obscure anime en tropicalia tot een avontuurlijke, maar troostend warme sound. Als er al een gulden middenweg tussen Flying Lotus en Timbaland bestaat, heeft Sango hem gevonden.

Spor: Na lange afwezigheid wekte dj/producer Jon Gooch onlangs zijn alias Spor weer tot leven. Oude liefde roest niet, zeker als je eerste vlam toevallig wooferbustende drum & bass is. De uitgesproken Brit maakte naam met andere projecten als Feed Me en Seventh Stitch, maar komt als Spor bikkelhard terug met het album ‘Caligo’, een wicked stukje drum & bass-ambacht van het hoogste kaliber.

Mefjus: Dat de Oostenrijker Mefjus het befaamde Noisia tot zijn vrienden mag rekenen, moet liefhebbers van de betere neurofunk uit hun stoelen doen opspringen. Zijn suicide basslines hebben al tot veel enthousiaste reacties geleid. Hij is op de EP van de Groningse drum & bassmeesters te vinden, maar op zijn eigen album bewijst wat Mefjus zelf kan met vervormde geluidsblokken, tikkende drums en diepe subbassen.

Batida: Iemand nog behoefte aan een Angolees/Portugees feestje? Batida, oftewel Pedro Coquenão mengt opzwepende Afrikaanse muziek met westerse dance en voegt daarbij allerlei invloeden uit Angola toe. Denk aan dansers, percussie, beeld en mc's; van die muziek waarbij je vooral je fluitje niet mag vergeten.

18+: Cybersensuele minimal R&B die thuishoort in de adults-only sectie van Lowlands Paradise. Cool, want plek zat daar natuurlijk. De kunstenaars Samia Mirza en Justin Swinburne ontmoetten elkaar op de universiteit van Chicago, en fabriekten de surreële, glitchy sound van 18+ bijna geheel online.

DJ Slow: Zelden was een naam zo misleidend. DJ Slow moet namelijk wel een snelle werker zijn. Als dj mixt hij Amerikaanse urban club met Europese techno, Britse grime en meer moois. Het jonge heerschap uit Brussel groeide net als velen van ons op met Daft Punk en Timbaland, en dat laat zijn sporen na.

Tsepo: Vraag Nederlandse dancekenners op welke talent uit eigen land je moet letten en ze noemen Tsepo. Jan van der Lugt, zoals je hem buiten de club ook mag roepen, was vaste gast op Something Happening Somewhere van Nuno Dos Santos en uiteraard ook bij Trouw. De Amsterdammer met de grote afro loopt momenteel warm voor een grote carrière.

Op http://www.lowlands.nl/ is uitgebreide informatie te vinden over deze bevestigingen en eerder aangekondigde acts zoals Ben Howard, Major Lazer, Kendrick Lamar, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), The Chemical Brothers, Paolo Nutini, Years & Years en Tame Impala. Binnenkort volgen meer bevestigingen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lowlands 2015
Datum: 
21 - 23 augustus 2015
Locatie: 
Evenemententerrein Walibi, Biddinghuizen

Reservatie:

Meer over