Het awardseizoen is in volle gang en zondagavond was het de beurt aan de EE British Academy Film Awards of kortweg de BAFTA’s!

De BAFTA’s worden jaarlijks georganiseerd en worden ook wel de Britse Oscars genoemd. Ook dit jaar vielen er verschillende films die in België gedistribueerd worden door Sony Pictures Releasing Belgium in de prijzen.

Manchester by The Sea van Kenneth Lonergan viel twee keer in de prijzen; het kreeg de prestigieuze prijs voor Beste Scenario, terwijl Casey Affleck voor zijn rol als Lee Chandler de prijs voor Beste Acteur in ontvangst mocht nemen.

Viola Davis kreeg de prijs voor Beste Vrouwelijke Bijrol in het meeslepende drama Fences, geregisseerd door Denzel Washington. De science-fiction thriller Arrival kreeg de Bafta voor Beste Geluid. Kubo and the Two Strings van Travis Knights werd bekroond tot Beste Animatiefilm.

Toch ook even speciale aandacht voor Tom Holland, want hij werd gisteren door het publiek beloond met de EE Rising Star Award. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met zijn fantastische rol als jonge Peter Parker, ofwel Spider-Man. Vanaf 19 juli slingert Tom de zalen binnen in Spider-Man: Homecoming.

De volledige lijst met winnaars vindt u hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: