Marco Borsato is sinds lange tijd terug in ons land en werd meteen in de bloemetjes gezet. Zijn nieuwste album ‘Evenwicht’ ging in België meer dan 20.000 keer over de toonbank en is hiermee goed voor platina!

Met een carrière van meer dan 25 jaar op de teller is Borsato één van de meest succesvolle Nederlandse artiesten in Vlaanderen. Zonder uitzondering belandde elk van de 11 studioalbums in de Ultratop album top 10, waarvan maar liefst 7 op de eerste plaats. Album ‘Evenwicht’ kwam, na Adele, binnen op nummer 2 in november en is na amper 6 maanden al platina.

Marco Borsato: "België voelt voor mij als een tweede thuis. Als ik het publiek met zachte G mee hoor zingen voel ik me meteen op mijn gemak. Straks verras ik de winnaars van Joe FM met een speciaal voor hen samengestelde setlist, maar zojuist werd ik zélf verrast! Mijn album 'Evenwicht' heeft de platina status bereikt in België! Een heel bijzondere onderscheiding en het bewijs dat de liefde tussen mij en mijn Belgische fans nog onverminderd brandt!"

Patrick Guns (General Manager Universal Music Belgium): “Marco Borsato bewijst hiermee nog maar eens dat hij keer op keer succesalbums aflevert. “Evenwicht” is opnieuw een mooie verzameling van prachtige nummers die in Vlaanderen schitterend onthaald werden. We zijn enorm trots dat we Marco mogen vertegenwoordigen in België en dat we Marco mogen belonen met deze platina award.”

Borsato trakteerde gisterenavond winnaars van JOE fm op een exclusieve showcase. Dit is de eerste keer dat het Belgische publiek de nieuwe nummers uit album ‘Evenwicht’ live kan ontdekken.

Voor de fans die geen ticketje te pakken kregen is er een herkansing op 31 juli op Suikerrock in Tienen en op 6 augusus op de Lokerse Feesten.

Luister hier naar Evenwicht!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over