Wendy Evans

Elk jaar organiseert de vzw Kinderpret een evenement om geld in te zamelen. Dit jaar hebben ze besloten om het "Mega Schlagerfest" te organiseren. Een Schlagerfestival met grote namen en voor het goede doel, dat kan niet anders dan volk lokken. Ondanks de 35 °C stroomde de zaal in het Provinciaal Domein Dommelhof langzaamaan vol met mensen. Dit jaar werd er met een unieker concept gewerkt dan de voorgaande evenementen. Alle stoelen werden buiten gesmeten en werden vervangen door staantafels en barkrukken met maar één doel voor ogen: dat iedereen zijn benen eens goed kon losgooien.

De coverband BuitenBereik mocht alvast de zaal opwarmen, als was het met deze tropische temperaturen niet echt meer nodig. BuitenBereik is een Nederlandstalige coverband bestaande uit 5 heren. Zij houden van ambiance en brengen dan ook echte meezingers en medleys.

Ze werden opgevolgd door Bart Kaëll. Hij kreeg al een stevig opgewarmde zaal, vooral letterlijk, maar dat hield hem niet tegen om er een stevige lap op te geven. Omdat het publiek niet zou stoppen met dansen en meedoen door de warmte, bedacht hij een verkoelend concept. Hij smeet water over het publiek en dat werd hem in zeer grote dank afgenomen. Water en Bart Kaëll in dezelfde zin, doet meteen denken aan de "Marie Louise". Het publiek roeide stevig mee met dit nummer als dank voor de afkoeling.

Maar een Vlaams Schlagerfestival zou er geen zijn als de Romeo's er niet waren. Een reeds verhit publiek werd helemaal oververhit als deze heren het podium opkwamen. De mannen gekend voor hun outfits, zaten ook weer vandaag weer netjes in het pak. Gezien de warmte vlogen de kostuums dan ook iets sneller uit dan anders, maar het publiek hoorde je daar zeker niet over klagen. Al zeker niet de grote menigte vrouwen die ondertussen aanwezig was in de zaal. Gunther, Davy en Chris hadden er zoals altijd zin in, ondanks de warmte, en brachten de feeststemming nog naar een hoger level. Ze zwierden met zomerpetjes en planten die op de onnozelste manieren op hun hoofd. Ambiance verzekerd! Ze brachten hun oudere gekende hits die ondertussen door iedereen gekend zijn en waarop iedereen uit volle borst meezong. Maar ze zorgden ook voor wat afwisseling met hun nieuwe hits, de grote fans kenden deze uiteraard ook al vanbuiten en de ambiance bleef er in.

Al deze heren brachten fantastische optredens en zorgden voor een avond vol feestgedruis, ambiance en vooral nog extra hitte. We kunnen zeker spreken van een geslaagde avond en keren dan ook huiswaarts om wat verkoeling op te zoeken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: