De Auvergne is een streek in het centrum van Frankrijk, die bekend staat om haar prachtige natuur en authentieke dorpjes. De regio is met zijn groene omgeving, vredige stilte en heuvelachtige landschap niet alleen de ideale uitvalsbasis voor sportievelingen, maar ook de perfecte plek om te onthaasten. Op dit stukje Franse platteland wordt er nog met volle teugen genoten van de zon en de beste wijnen. Met Vier in Bed bezoekt deze week vier Vlaamse en Nederlandse koppels die naar dit paradijs trokken om er een chambre d’hôtes te starten. In welk verblijf voelen de duo’s zich als God in Frankrijk? En wie kaapt de zevende Met Vier in Bed-trofee weg?

Maandag 25/07 om 21.30: Mich En Herman La Bastide – Goulles

In het dorpje Goulles baten dierenarts Mich en voormalig restaurantuitbater Herman al acht jaar hun B&B La Bastide uit, ondergebracht in een oude schuur. De schuur is indrukwekkend door haar grootte én haar ligging, hoog op een heuveltop. Het koppel knapte het pand destijds op en bouwde het om tot een B&B met drie gastenkamers onder de nok van het dak. Herman is de kok des huizes: met zijn jarenlange ervaring in de keuken zorgt hij voor pure culinaire verwennerij. Tijdens de zomer is het zalig relaxen aan het zwembad met zonneterras, waar bezoekers een prachtig uitzicht hebben over de vallei.

Dinsdag 26/07 om 21.30: Cecile En Onno L’embellie – Bertignat

Het tweede logeeradresje bevindt zich in het midden van de Auvergnestreek, in het dorpje Bertignat. Tussen de eindeloze velden en heuvels staat chambres d'hôtes L’Embellie van Nederlanders Cecile en Onno. Twee jaar geleden werden ze er verliefd op een oude boerderij, al was die niet meteen instapklaar: het pand was verouderd en de tuin verwilderd. Cecile en Onno verbouwden het huis en sinds kort ontvangen ze er gasten in vier knusse kamers. ’s Avonds staat Cecile achter het fornuis en kunnen de gasten meegenieten van een lekker avondmaal. Het koppel verzorgt bovendien een picknick voor logés die al wandelend of fietsend de streek willen verkennen.

Woensdag 27/07 om 21.30: Sabine En Paul L’ancien Relais De Poste – Saint Dier D’auvergne

Verstopt achter het postkantoor van het dorp Saint Dier d’Auvergne ligt L’Ancien Relais de Poste, het gastenverblijf van Sabine en Paul. Vier jaar geleden kocht het koppel het domein om er ooit een B&B te starten. Omdat ze hun jobs en kinderen in België nog niet kunnen achterlaten, verhuren Sabine en Paul het huis momenteel als vakantiewoning. Op termijn willen ze echter definitief naar Frankrijk verhuizen om hun B&B-droom waar te maken. L’Ancien Relais de Poste heeft vier gastenkamers die rustiek, maar romantisch zijn ingericht. In de ruime privétuin zijn huisdieren bovendien meer dan welkom.

Donderdag 28/07 O-om 21.30: Henk En Helen La Paresse En Douce – Tours-sur-meymont

Vandaag wordt voor een laatste keer door de Franse Auvergne gereisd. Enkele jaren geleden verhuisden Helen en Henk samen met hun twee kinderen naar Frankrijk. In het dorpje Tours-sur-Meymont baten de Nederlanders La Paresse en Douce uit, een charmante B&B in de schaduw van de kerktoren. Het koppel voerde een grondige renovatie door en probeerde daarbij zoveel mogelijk details van het originele gebouw te bewaren. Het resultaat mag er zijn: een luxueuze B&B met vijf stijlvol ingerichte kamers. Koken is altijd een passie geweest van Henk en dat doet hij dan ook elke avond met plezier voor zijn gasten. Met een ruime tuin en een kinderzwembad is de B&B een ideale logeerplek voor gezinnen met jonge kinderen.

De volledige afleveringen van Met Vier in Bed zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM- app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over