"Hoe je mij vertelde en mij wist te melden
dat je deftig werk gevonden had
in die breezerbar in de benedenstad
vlak bij de school waar je maar even zat.
Maar dat dat tijdelijk was
omdat een jongen uit je klas
jou dronken had voorspeld
dat jij succesvol werd.
Met heel veel geld
en een serie op teevee.
Een kwisje ja, 's nachts om half twee..."

'Bimbo Van Het Jaar' is de eerste single uit de komende nieuwe cd 'Vigilant' van MEURIS. En wat voor een single. Op het eerste gehoor een sexy kauwgomdeuntje op een eighties beat uit de zondagnamiddag-dorpsdiscotheek (hey, iederèèn erkent vroeg of laat zijn Heilige Graal), maar wel met een tekst die lichtjes ongemakkelijk maakt.

Of kent u veel Belgische artiesten van rond de vijftig die in hun moedertaal verhalen over de fascinerende aantrekkingskracht van een lichtjes dommig dingetje dat haar verblindende toekomst helemaal voor zich ziet? Dat 'Bimbo Van Het Jaar' over nagenoeg de helft van de vaderlandse bv-scene zou kunnen gaan - ook over de mannelijke helft -, is per ongeluk. Beluister ‘Bimbo Van Het Jaar’ hier.

Het album 'Vigilant' van MEURIS werd geproducet door Nicolas Rombouts (ex Dez Mona) en komt in februari uit via N.E.W.S. Live data volgen.

Eind dit jaar staat Stijn Meuris op de planken met zijn ‘Tirade’ voorstellingen: een anderhalf uur durende solovoorstelling waarin Meuris 2016 eigenwijs en op hoogst eigen wijze fileert. Geen grap-na-grap-en-lach, maar een gesproken performance waarin het helikopterzicht centraal staat: wat is er dit jaar gebeurd, en hoe komt dat? Zit er een lijn in de gebeurtenissen, incidenten, schandalen en fenomenen? Zit er nog iemand aan het stuur of moeten we dat alleen maar denken? En hoe komt het dat we dat normaal lijken te vinden?

Tirade data

  • 22/12/16 @ AB, Brussel
  • 06/01/17 @ De Roma, Antwerpen
  • 14/01/17 @ Muziekodroom, Hasselt
  • 15/02/17 @ Minardschouwburg, Gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over