Mijn Pop-uprestaurant! zit op kruissnelheid. Terwijl recensent Jeroen Meus zijn ronde langs de pop-ups afwerkt, stijgt de spanning bij de duo’s naar een hoogtepunt. Deze week – op donderdag 30 april 2015 – zal één van hen immers de deuren van hun pop-up definitief moeten sluiten. Welke twee duo’s genomineerd worden voor sluiting, maakt Evi Hanssen bekend in de 13de aflevering van Mijn Pop-uprestaurant! op dinsdag 28 april 2015. Vanaf dan is het aan de kijker thuis om tot het einde van diezelfde uitzending te stemmen op hun favoriete pop-up. Dat kan door de naam van de stad te sms’en naar 6677 (€0,75/verzonden sms). Per gsm-nummer is slechts één stem geldig.

Maar vóór de genomineerden bekendgemaakt worden, trekt recensent Jeroen Meus eerst nog naar ’t zeetje om pop-up BUFF van Thomas en Alexia te bezoeken. Een moment waar het duo lang naar uitgekeken heeft. Ze doen er dan ook alles aan om zich te bewijzen en hebben zelfs iets speciaals in petto voor Jeroen: Bella, de koe. Hopelijk kunnen Thomas en Alexia Jeroen overtuigen van hun concept, want hij zal beslissen welke twee duo’s genomineerd worden voor de eerste sluiting.

In Aalst kunnen ze weer even op adem komen. Het bezoek van Jeroen Meus verliep bijna feilloos, ook al moesten ze het stellen zonder chef Pieter-Jan. Die is trots op Jonas omdat hij het allemaal tot een goed einde heeft kunnen brengen. Ondertussen is Fee echter ziek geworden. Maar thuisblijven en uitzieken is buiten de ijverige gastvrouw gerekend.

In Antwerpen liepen de emoties de voorbije weken hoog op tussen de twee zussen. Vooral voor Mieke werden de frustraties en de vermoeidheid wat te veel. Ondanks de bemoedigende commentaar van Jeroen Meus, zijn de gemoederen nog niet allemaal bedaard. Gelukkig is de band tussen de twee zussen ijzersterk en blijven Lieve & Mieke er samen keihard voor gaan.

In Asparaguus hangt er een heel relaxte sfeer in de lucht. De zaken draaien goed, de sfeer onder het personeel is top en Dries & Guus hebben niets te vrezen bij de eerste sluiting. Dries vindt zelfs een momentje om met het volledige team een boottochtje te maken. Guus ontpopt zich ondertussen tot een echte womanizer…

In Brussel zijn Miguel en Liselotte er niet echt gerust in. Jeroen Meus was redelijk enthousiast over hun pop-up, maar toch lieten ze enkele belangrijke steken vallen. Ook de hygiëne-inspectie verliep niet al te best. Zullen ze hiervoor worden afgestraft?

Mijn Pop-uprestaurant!: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: