Na hun coaching in de Kortrijkse en Genkse pop-ups, trekken juryleden Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Gert Verhulst op donderdag 28 april 2016 richting Antwerpen. Om na te gaan of Willem en Miette niet te veel op hun lauweren rusten, houden ze een streekproef bij de klanten. Zo wil de jury te weten komen hoe de klanten hun bezoek aan de pop-up ervaren. Sepideh en Gert trekken met die feedback naar Miette, terwijl Sergio met Willem de keuken induikt. Samen proberen ze enkele nieuwe gerechten uit, al is het voor Willem niet altijd even makkelijk om zijn aandacht er bij te houden ...

In Kortrijk is de strijd ondertussen losgebarsten. Slechts drie pop-ups – één per stad – kunnen doorgaan naar de volgende fase van Mijn Pop-uprestaurant 2016 en dus moet er nog een restaurant de deuren sluiten. Chloë en Magali strijden dus tegen Jan en Nele om de stem van de kijker. Met twee goed draaiende pop-ups die het tegen elkaar opnemen, belooft het alvast een uiterst spannende strijd te worden.

Om uit te pluizen welke pop-up het verdient om naar de volgende ronde te gaan, krijgen de vrijgestelde duo’s de kans om in Kortrijk te gaan eten. Willem en Miette mogen samen met Sven en Amanda proeven van de keuken van Strombowli en Mémé Gusta. Dat zorgt voor de nodige stress in Kortrijk, want beide pop-ups willen uiteraard goed presteren. In het kamp van Chloë en Magali en Jan en Nele borrelt ook een tikkeltje jaloezie op. Ook zij hadden namelijk dolgraag de voeten onder tafel geschoven in de andere pop-ups...

Bij Jan en Nele smullen de vrijgestelde duo’s van grootmoeders keuken, Chloe en Magali proberen de vrijgestelde duo’s te overtuigen met hun culinaire bowls. De zussen hebben ook nog een verrassing voor hen in petto: een heuse vosjeszoektocht. Het bezoek in Kortrijk heeft voor de vrijgestelde duo’s wel gevolgen in hun eigen pop-ups. Miette en Willem zullen net als Sven en Amanda hun pop-up in de handen van hun personeel moeten laten voor de middag- en avondservice. En dan rest de vraag of het personeel de zaak draaiende kan houden. Want als de kat van huis is...

Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: