Zes weken lang stond Nathalie Meskens versteld van de straffe performances van jong Vlaanderen en ver daarbuiten. Kleine vedetten met grote talenten toonden wat ze kunnen en lieten iedereen met open mond achter. Op vrijdag 14 oktober 2016 wordt Nathalie een laatste keer van haar sokken geblazen. Onder meer een kleine pianovirtuoos, twee Belgisch kampioenen in sportstapelen en hiphop én een junior topdesigner sluiten de show af.

Amber (7, Kozen) danst nog maar een jaar, maar heeft al heel wat bekers op haar naam staan. Twee keer per week doet ze aan gardedansen. “Dat is dansen, maar dan heel raar met je voeten”, klinkt het. Ook de Mexicaanse Guillermo (13) houdt van dansen, zij het in zijn eigen stijl. Met zo’n 7 miljoen hits is hij een echt YouTube-fenomeen. Overal waar er muziek is, begint Guillermo te dansen. Na zijn gesprekje met Nathalie en Little Big Shots-tolk Christine (5) laat hij het feest losbarsten met zijn dansperformance.

De 11-jarige Niels uit Melsele kan maar beter geen hoogtevrees hebben. Hij doet al sinds zijn 4 jaar aan trampolinespringen en is een toptalent. Niels heeft zijn konijntje én geluksbrenger Snuit meegebracht naar de studio. Op de trampoline staat hij er echter allen voor. Nathalie houdt alvast de adem in…

De ene doet aan hiphop, de andere aan sportstapelen. Maar allebei zijn ze Belgisch kampioene in hun discipline. De 10-jarige Meral uit Merksem danst al van toen ze 4 was. Ballet, disco, modern, showdance of hiphop: ze blinkt uit in alle stijlen. Met hiphop behaalde ze zelfs twee jaar op rij de titel van Belgisch kampioene. In de studio laat ze zien hoe dat komt. Ook de 10-jarige Ella uit Nijlen is een kampioene, maar wel in sportstapelen. “Dat is met bekers die je om ter snelst op en af moet stapelen”, weet ze. Nathalie ondervindt aan den lijve hoe moeilijk dat is.

Curtis is 12, woont in Londen en is ‘s werelds jongste eigenaar van een universitair diploma muziek. Hij leerde piano spelen toen hij 3,5 was en krijgt niet voor niets de bijnaam Mini-Mozart. Naast pianovirtuoos is Curtis ook een topschaatser, samen met zijn zus. Voor een ijspiste is de Little Big Shots-studio iets te klein, maar Curtis verbaast iedereen met een uiterst straffe pianosolo.

Arno uit Deurne groeide op in de baristabar van zijn ouders en kreeg de passie voor koffie met de paplepel mee. Zijn eerste koffieboon at hij toen hij 2 was en sinds zijn 6de herkent en apprecieert hij alle varianten. Dit jaar schreef Arno zich in voor een latte art wedstrijd. De verassing bij jury was groot toen de winnaar een 8-jarig talent bleek te zijn. In Little Big Shots maakt hij voor Nathalie “de beste cappuccino ter wereld”.

De 9-jarige Margaux uit Antwerpen sluit dit seizoen af. Zij werd 4 jaar geleden gebeten door de naaimicrobe. Sindsdien ontwerpt ze haar eigen kleren. Margaux maakte o.a. haar eigen communiekleed en doet ook alle retouches voor haar familie. Ze is dan ook helemaal klaar voor het echte werk: de Little Big Fashion show waarin minimodellen haar eigen ontwerpen op de catwalk showen.

De afleveringen van Little Big Shots zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over