Sofie sluit De Keuken van Sofie dit seizoen in schoonheid af, want van maandag 25 tot en met vrijdag 29 mei 2015 krijgt ze hoog bezoek. Een week lang kookt ze met minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege en wel in het kader van Dag van het Park. Die vindt dit jaar plaats op zondag 31 mei 2015 en staat volledig in het teken van het thema ‘smaak’. Speciaal daarom ligt de focus in De Keuken van Sofie de hele week op lekkernijen uit de natuur. Sofie is alvast enthousiast: “In elk gerecht steken we een creatieve twist met eetbaar onkruid, die naar het park en de natuur verwijst. Ook voor mij een leuke uitdaging!”

Naast dit hoog bezoek kondigt Sofie ook met veel enthousiasme een nieuw seizoen van De Keuken van Sofie aan. Sofie: “Ik vind het geweldig om samen te koken en ben dan ook héél blij dat ik het opnieuw kan doen in een nieuw seizoen van De Keuken van Sofie dit najaar. Ik kijk er nu al naar uit om met nieuwe, toffe gasten te koken en plezier te maken in mijn keuken.”

Maar eerst maakt ze het seizoen nog af met Joke Schauvliege en vele natuurlijke ingrediënten en kruiden, die iedereen gemakkelijk zelf kan plukken in het park. Op maandag 25 mei kiest Sofie voor een kruidencake volgens het recept van de oma, met lievevrouwebedstro, daslook, citroenmelisse en klavertjes. Bovendien maakt ze een frisse limonade met stroop van paardenbloemen. Op dinsdag 26 mei ontsnapt ook de minister niet aan een recept met ingrediënten die ze niet graag lust en maakt Sofie een gepofte aardappel met fetasaus, radijsjes en beenham. De afwerking met natuurlijke ingrediënten bestaat deze keer uit hondsdraf en netelbloemen, vers geplukt uit het park.

Op woensdag 27 mei bereiden de dames een frisse pastasalade met onder meer pesto van brandnetels, een ideale maaltijd voor een picknick in het park. Met pijnboompitten, citroen en olijfolie maakt Sofie een aromatische kruidenpesto van de netels, die perfect eetbaar en zelfs gezond zijn. De culinaire reis van Sofie met haar souschef op donderdag 28 mei is er één naar Frankrijk met een ‘salade van het park’ met verrassende kruiden uit de wilde natuur. Op vrijdag 29 mei ten slotte zorgt Sofie zelfs voor een parkgerelateerde zoete zonde: tiramisu met de vergeten groente rabarber en met verse Belgische aardbeien.

Met deze opvallende kookgaste sluit VTM-chef Sofie niet alleen deze kookweek, maar ook het volledige tweede seizoen van De Keuken van Sofie af. Liefhebbers kunnen uiteraard de hele zomer lang terecht op vtmkoken.be voor de vele lekkere recepten van Sofie.

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM:

  • Op maandag 25/05: Op Grootmoeders wijze - Kruidencake van oma.
  • Op dinsdag 26/05: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Gepofte aardappel met fetasaus, radijs en beenham.
  • Op woensdag 27/05: Lievelingsgerecht - Picknick pasta.
  • Op donderdag 28/05: Op reis - Ratatouille met salade van het park.
  • Op vrijdag 29/05: Zoete zonde - Tiramisu met rabarber en aardbeien.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: