2017 wordt zijn jaar. Mura Masa is zonder twijfel één van de meest gevraagde artiesten van dit moment. Deze zomer komt zijn debuutplaat eraan, en zijn concerttournee brengt hem opnieuw naar Brussel voor een nu al legendarische liveshow. Op vrijdag 27 oktober staat Mura Masa in de Ancienne Belgique!

Mura Masa breekt in 2013 door in de Britse muziekscene. Achter deze artiestennaam schuilt de jonge Brit Alex Crossan. Deze gerenommeerde dj, electroproducer, songschrijver en multi-instrumentalist haalt zijn inspiratie uit de hiphop en de samplingcultuur. Geïnspireerd door grote namen als Hudson Mohawke, James Blake en Cashmere Cat, slaagt hij erin om muziek te creëren op het kruispunt tussen electro, culture clubbing en beatmaking.

Na meerdere opmerkelijke remixes brengt hij in 2015 op zijn eigen label een eerste EP uit, ‘Someday Somewhere’, gedragen door de hit “Firefly” (featuring Nao). Een jaar later maakt Alex nog meer indruk met “What If I Go” en vooral “Love$ick” in samenwerking met de New Yorkse rapper A$AP Rocky. De teller van Mura Masa staat intussen op ruim 200 miljoen streams, waarvan 55 miljoen enkel en alleen voor dit laatste nummer. Recent dropte hij nog “1 Night”, een samenwerking met Charli XCX: goed voor bijna 3 miljoen YouTube-views in nauwelijks twee weken tijd, en een perfect voorsmaakje voor zijn album ‘To Fall Out of Love To’ dat in juli in de rekken ligt.

Hij mag aantreden op ‘s werelds grootste festivals zoals op Coachella en Rock Werchter (waar hij de KluB C dit jaar zal doen daveren op donderdag 29 juni) en gaat dit najaar met een internationale zaaltournee de baan op. Ontdek het jonge supertalent van de Engelse electro-scene op vrijdag 27 oktober in de AB tijdens een nu al onvergetelijk concert! Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 5 mei om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Mura Masa
Datum: 
Vrijdag 27 oktober 2017
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over