Geen 'De Kleine Zeemeermin' op het Music Hall-programma voor het komende theaterseizoen, wél een gloednieuwe familiemusical gebaseerd op het alom geliefde sprookje 'Roodkapje'. Music Hall anticipeert hiermee op een overbodige competitie met productiehuis Marmalade, dat na het lanceren van de Kleine Zeemeermin-plannen van Music Hall, bekendmaakte ook dezelfde titel op de planken te zullen brengen, in dezelfde periode en in dezelfde stad. Hoewel de plannen van Music Hall reeds langer op tafel lagen en alle nodige voorbereidingen voor 'De Kleine Zeemeermin' getroffen waren, acht de Belgische producent het niet opportuun om Tax Shelter-geld aan te wenden voor een onverantwoord gevecht om de ticketkopers. Music Hall kiest er liever voor om vol in te zetten op een frisse, eigentijdse en interactieve bewerking van 'Roodkapje' als nieuwe familiemusical. 'Roodkapje, de sprookjesmusical' speelt in de herfstvakantie 2017 in Antwerpen, Hasselt en Gent en in de kerstvakantie in Gent. Tickets en info: www.musichall.be

"De plannen van Music Hall om 'De Kleine Zeemeermin' te doen, lagen er inderdaad al langer", aldus Geert Allaert - CEO Music Hall. "Ons voorbereidend werk was reeds gedaan wat betreft productioneel team, data, locaties, ticketprijzen,...toen we plots vernamen dat Marmalade last minute van titel was veranderd en ook een 'Kleine Zeemeermin' in dezelfde stad en dezelfde periode op de planken wou brengen. Op initiatief van Music Hall is er samengezeten met Marmelade om tot een compromis te komen. In de hoop dat dit zou lukken, heeft Music Hall gewacht met het breed aankondigen van de voorstelling, hoewel deze reeds enkele dagen bij de ticketprovider en op de site van Music Hall in verkoop stond. Een uur nadat we uiteindelijk het persbericht verspreidden met de aankondiging dat we 'De Kleine Zeemeermin' in de kerst- en krokusvakantie in Gent en Antwerpen zouden presenteren, kondigde ook Marmalade hun plannen met dezelfde titel aan, waardoor er een patstelling ontstond."

"Music Hall is van mening dat een gevecht om de ticketkopers alleen maar verliezers oplevert, en dat de aanwending van Tax Shelter-geld voor deze overbodige competitie onverantwoord zou zijn. Daarom kiezen we er liever voor om vol in te zetten op een gloednieuwe bewerking van het sprookje 'Roodkapje', als opvolger van onze succesvolle sprookjesmusicals 'Sneeuwwitje' en 'Rapunzel'. 'Roodkapje, de sprookjesmusical' wordt een interactieve familievoorstelling, waar ook de ouders en grootouders volop van zullen meegenieten, mede door de gelaagde humor", zo besluit Geert Allaert.

Het verhaal

Het alom geliefde sprookje van de gebroeders Grimm, wordt onder een fris, eigentijds kapje gestoken, met een Vlaamse cast, veel humor en leuke liedjes. 'Roodkapje, de sprookjesmusical' bewandelt dus wel het pad van het gekende sprookje van de gebroeders Grimm, maar wijkt er - net zoals het lieftallige meisje met het rode kapje in het originele sprookje - toch even van af. De grote boze wolf, grootmoeder, het mandje met lekkers, Roodkapje en haar moeder, we zien ze allemaal terug, maar het publiek zal ook kennis kunnen maken met enkele gloednieuwe personages. Zo is er de goede fee, die met haar toverkracht het pad dat Roodkapje door het Toverbos moet volgen beschermd heeft, en Roodkapje loopt in het Toverbos ook niet enkel de boze wolf tegen het lijf. Blijft Roodkapje op het goede pad of wordt ze er toch van afgeleid door de boze wolf, die haar wel een lekker hapje vindt, moet de goede fee Roodkapje te hulp komen…en welke dieren komt ze nog meer tegen? Jong en oud kunnen het ontdekken en worden uitgenodigd om volop mee te stappen in deze sprankelende, interactieve sprookjesmusical.

Meet & greet en koekjes proeven!

Zoals de Music Hall-traditie het stilaan vraagt, kunnen de kids na afloop van deze familievoorstelling ook kennismaken en op de foto gaan met de sprookjesfiguren, tijdens een geanimeerde meet & greet. Als leuk extraatje, mogen ze ook proeven van Roodkapjes' koekjes voor grootmoeder, mét het geheime ingrediënt!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Roodkapje
Datum: 
Vanaf 28 oktober 2017
Locatie: 
Antwerpen, Hasselt & Gent

Reservatie:

Meer over