Jonas Van Geels is klaar voor zijn tweede rendez-vous deze week in de Vlaamse huiskamer. Na zijn vuurdoop in zijn personalityshow Jonas & Van Geel op woensdag 2 september - gevolgd door 627.844 kijkers, goed voor 35,5% op VVA 18-54 - zet Jonas op vrijdag 4 september het weekend in met een late night versie van zijn programma. Op vrijdag staat steeds een gast uit de woensdagaflevering centraal, en dit keer is dat Nathalie Meskens, “want zij zit toch zonder werk”.

Dat live muziek een plaats krijgt in Jonas & Van Geel is al lang geen geheim meer, en dus opent de rock band Black Box Revelation de show met haar monsterhit High on a Wire in een aangepast vrijdag-decor waarbij de lichten gedimd worden, de sfeer nog meer uitgelaten is en het publiek nog dichter bij de setting staat.

Nathalie Meskens krijgt in de sofa meteen een eerste verrassing voorgeschoteld, wanneer Jonas haar GSM kaapt en een gewaagd bericht verstuurt naar haar volledige adresboek. De reacties lopen tijdens de show vlot binnen…

Filip Peeters werkt momenteel zijn regiedebuut Wat Mannen Willen af, een film die barst van de bekende namen en waarin ook Nathalie Meskens een rol voor haar rekening neemt. Samen met haar en Jonas, dubt Filip - wereldbekend in Duitsland - een pikant fragment uit Familie “auf Deutsch”. Benieuwd hoe dat klinkt.

De Belgian Red Flames, ons nationaal vrouwenvoetbalelftal, is in volle voorbereiding voor het Europees Kampioenschap, maar toch nemen de dames even een break om Jonas en zijn eigen ploegje dribbelende voetbalhelden het vuur aan de schenen te leggen tijdens een match in de coulissen van de studio. De inzet? “Poepeke shot.” Carl Huybrechts verzorgt het commentaar, ex-ref en voormalig scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen fluit voor het eerst sinds ’96 nog eens een match.

En hoe verging het Jonas op zijn eerste werkdag om geld in te zamelen voor Rode Neuzen Dag? Eén ding is zeker: alledaags was het niet.

Jonas & Van Geel op Facebook

Niet alleen op antenne zet Jonas Van Geel de boel op stelten, ook op Facebook zorgt hij voor de nodige ambiance. Op de pagina van zijn programma post hij extra filmpjes en achter de schermen-foto’s. En dat alles op zijn eigen, lekker eigenzinnige manier. Ondertussen hebben al meer dan 27.000 fans hun weg naar de pagina (www.facebook.com/jonasenvangeel) gevonden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: