Goele Bormans

Dag Janine & Dag José is de nieuwe zelfgemaakte cabaretvoorstelling van Nele Goossens. Nele heeft een huis gekocht en zit volop in de verbouwingen. Zelf wilt ze ook haar steentje bijdragen dus helpt ze de werkmannen waar ze kan. Om zeker niet meer omver gelopen te worden draagt ze altijd een fluovestje want Nele houdt van veiligheid. Veiligheid voor alles! Na zichzelf te hebben voorgesteld begint Nele met de titel uit te leggen. Zelf kan ze er niet goed tegen dat de titel niet verklaard wordt dus wou ze ons al niet met dat probleem opzadelen. Nele heeft twee hele curieuze buurvrouwen Janine en José. Alles hebben ze altijd gezien en ze draaien er hun hand niet voor om omdat even te zeggen. Elke dag gaat het dus van “Dag Janine & Dag José”. Na de titel te hebben verklaard, vertelt ze over haar verbouwingen, haar zoektocht naar goed en degelijk materiaal en haar verlagen om heel haar leven om te gooien. Maar Nele is niet alleen, ze heeft publiek en daar maakt ze dan ook gretig gebruik van. Zij mogen helpen haar dromen waar te maken, haar raad geven en hun ervaringen delen. Kortom een interactieve show waar iedereen in het publiek aan meewerkt.

Helemaal alleen op een podium, maar toch krijgt Nele binnen enkele minuten al het publiek op haar hand. Iedereen kan zich wel vinden in de alledaagse problemen en verhalen van Nele. Ze zorgt constant voor interactie waardoor je het gevoel krijgt dat je mee werkt aan de show. Niet alleen Nele, maar ook vaak mensen in de zaal doen het publiek lachen. Er gaan geen vijf minuten voorbij of iedereen schiet in de lach. Over een saaie boel kunnen we dus alvast niet spreken. Het is een frisse voorstelling waarin je zeker elementen vindt die je zelf al eens meegemaakt hebt. Ze speelt met woorden en is zeer snel met haar reacties. Op alles wat het publiek zegt of doet heeft ze wel een antwoord klaar. Dat houdt de voorstelling draaiende en zorgt ervoor dat alles als een gesmeerd loopt. De mimiek van Nele is ook geweldig. Haar gezicht zit altijd wel in een andere plooi. De expressies zijn zo af te lezen maar ook voor even iemand na te doen kan het handig zijn. Nele is van alle markten thuis. Een muzikale streep trekt zich dan ook even door de voorstelling. Ze bespeelt zelf de instrumenten en zingt erop los. Maar wat is er geweldiger dan het publiek zo ver te krijgen dat ze meedoen? Nele is ook alles behalve voorspelbaar, je valt van de ene verrassing in de andere waardoor je 100% gefocust blijft gedurende de hele voorstelling. Onze buikspieren werden stevig getraind!

De onewomanshow van Nele bezorgt je een avond vol warmte en plezier. Na de voorstelling bleef iedereen dan ook gewillig nog even plakken om Nele proficiat te wensen. Maar wie heeft er dan ook zin om naar huis te gaan na zo’n gezellige avond… Het is een fantastische show die je zeker eens moet gezien hebben! Nele speelde nu 3 voorstellingen in de zwarte zaal van het Fakkeltheater maar deze waren nog voor ze begonnen uitverkocht. Jammer genoeg kan je deze dus voorlopig niet meer gaan zien. Hou zeker haar site www.nelegoossens.be in het oog voor eventuele nieuwe data. Ben je toch benieuwd naar een glimp van de voorstelling? Bekijk dan alvast even ons fotoalbum zodat je toch eventjes kan meegenieten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over