Vanaf maandag 1 februari gebeuren er magische dingen in De Keuken van Sofie en dat heeft alles te maken met haar nieuwe gastchef van de week: Nicholas! Eindelijk kom je te weten of hij even goed kan koken als goochelen. Sinds enkele maanden eet de goochelaar, die vanaf donderdag 4 februari weer verbazing zaait in een nieuw seizoen van Nicholas, geen vlees meer. Sofie Dumont overlaadt hem met aangepaste kookinspiratie.

Nicholas bracht zijn prille jeugdjaren door in Saudi-Arabië, waar zijn mama regelmatig chicken nuggets voor hem klaarmaakte. Op maandag 01/02 bereidt Sofie haar eigen versie en ondertussen vertelt Nicholas hoe zijn fascinatie voor street magic al vroeg de kop opstak.

Dinsdag 02/02 staat er chili sin carne, zonder vlees dus, op het menu. Voor een keer moet Sofie zelf haar trukendoos bovenhalen, want Nicholas houdt niet van witte bonen. Al denkt hij daar tijdens het proeven stilaan anders over.

Woensdag 03/02 maakt het duo Nicholas’ lievelingsgerecht: eggs Benedict met zalm, avocado en spinazie. Hij heeft het al een paar keer proberen bereiden thuis, maar telkens mislukt er iets. Sofie legt de lat hoog en leert hem maar liefst zes eieren tegelijkertijd te pocheren.

Wanneer Sofie naar zijn favoriete buitenlandse gerecht polst, mijmert Nicholas meteen weg naar tapas uit Tenerife, waar hij een deel van zijn jeugdjaren gewoond heeft. Wanneer hij op donderdag 04/02 proeft van een tortilla met zoete aardappel, falafel en gevulde dadels met brie, waant hij zich meteen weer aan het strand.

Vrijdagavond 05/02 heeft Nicholas zijn eigen koffiemaler en -bonen mee en maakt hij de perfecte fruitige slow coffee klaar. Nog een stukje zelfgebakken pecan pie erbij en het weekend is begonnen.

OP HET MENU

  • Op maandag 01/02: chicken nuggets met gebakken pasta en courgettes
  • Op dinsdag 02/02: chili sin carne
  • Op woensdag 03/02: eggs Benedict met zalm, avocado en spinazie
  • Op donderdag 04/02: vegetarische tapas en alcoholvrije sangria
  • Op vrijdag 05/02: pecan pie

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: