Wovenhand komt op 9 september met een nieuw album, genaamd Star Treatment. Het album wordt in Europa uitgebracht door Glitterhouse Records. In de Benelux verschijnt het album via Suburban Records. Frontman David Eugene Edwards is er kort over: “Give Up You Dead!”

Zo’n krappe 15 jaar geleden richtte Edwards Wovanhand op. Met het uit elkaar vallen van zijn eerste liefde 16 Horsepower en diens zwanenzang Folklore in 2002, begon hij in eerste instantie Wovenhand op als solo-project. Inmiddels spant zijn muzikale invloed zich uit over meer dan twee decennia en een hele generatie aan muzikanten. In die tijd bewees Edwards zichzelf een meester in het vertolken van pijn in zijn liedjes, vol van mystiek en zijn kenmerkend bezwerende stem. Noem het gothic americana, neo-folk of alternative country, de muziek van Wovenhand kenmerkt zich altijd door een donkere schoonheid.

Star Treatment is de opvolger van het in 2014 verschenen Refractory Obdurate. De 11 nieuwe songs werden opgenomen in Steve Albini’s Electric Audio Studio in Chicago. Het is geen verwijzing naar een op hol geslagen celecbrity-cultuur (beter gezegd: obsessie), maar eerder een nachtelijke overdenking, kijkend naar de sterrenhemel. “It’s ethereal in its concept,” aldus Edwards.“There are many layers, as always. I’ve been paying attention to the stars in the sky and in literature, and it’s a theme throughout the album.”

Waar Wovenhand zich de afgelopen jaren steeds meer bezig hield met een Native American-geluid (een deel van Edwards zijn roots stamt voort uit de American Natives.), laat Star Treatment zich het best omschrijven als zwaar, heel erg zwaar.

Wovenhand komt in september terug naar Europa en reist in een maand tijd door 12 landen en 29 steden, waaronder vijf shows in de Benelux.

Live

  • 04-10 Effenaar, Eindhoven
  • 05-10 Melkweg, Amsterdam
  • 06-10 Het Depot, Leuven
  • 07-10 Handelsbeurs ,Gent
  • 08-10 L’eden , Charleroi

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over