VTM en productiehuis Caviar startten op 4 mei 2015 met de opnames van ‘Patrouille Linkeroever’, de nieuwe 10-delige comedyreeks met Jonas Van Geel, Nico Sturm, Gène Bervoets, Mieke De Groote, Kevin Janssens en Eva Binon in de hoofdrollen. De reeks werd geschreven door Jef Hoogmartens en is het geesteskind van Jonas Van Geel, Jef Hoogmartens en Jeroen Van Dyck.

De regie van deze nieuwe reeks is in handen van Dries Vos (Safety First, Biker Boys, Nieuw Texas).

‘Patrouille Linkeroever’ vertelt het verhaal van het lokale politiekorps op de Antwerpse Linkeroever. Een cameraploeg werd uitgestuurd om een reality-reeks te maken over het reilen en zeilen bij de politie in het pittoreske Linkeroever. Wat ze er aantroffen was het meest incompetente politiekorps van Vlaanderen.

Linkeroever zou het meest vredige en rustige plekje van Vlaanderen kunnen zijn. Alleen wordt die rust keer op keer verstoord door de zes mensen die ze eigenlijk moeten waarborgen: het lokale politiekorps. Ze zijn onbekwaam, lui, onhandig en ronduit een gevaar voor iedereen rondom hen. Zelf zijn ze ervan overtuigd dat ze geweldige flikken zijn en dat het de hoogste tijd is dat de mensen thuis eindelijk eens écht politiewerk te zien krijgen. Maar de cameraploeg is er altijd bij als het tegendeel bewezen wordt. Ze vinden zich een alert bijdehands politieteam met de vinger aan de pols. Elke oprisping wordt in de kiem gesmoord. PATROUILLE LINKEROEVER RULES!

De hoofdcast

Jonas Van Geel (Tegen de Sterren Op, Lang Leve, Amateurs, Zijn er nog Kroketten?) geeft gestalte aan Johannes Geubbels, commissaris van de politie.

Johannes Geubbels (29) is ondanks zijn jonge leeftijd commissaris en is zover geraakt door vooral ja te knikken tegenover zijn oversten. Hij maakt zichzelf graag wijs dat hij de boel onder controle heeft maar een kind kan zien dat hij nul gezag uitstraalt. Zijn topprioriteit is dat de politie van Linkeroever een goed team vormt. En ironisch genoeg is dat ook zo, alleen is hij de enige die er niet echt deel van uitmaakt. De camera’s zijn volgens hem de ideale manier om de rest van de wereld te laten zien wat een fantastisch werk ze leveren.

Nico Sturm (Wat Als?, Cordon, Marsman, Clan) speelt inspecteur Dave Duyns.

Dave Duyns is in theorie een heel goede agent. Hij heeft het hart op de juiste plaats en is niet bang om te werken. Jammer genoeg is hij in de praktijk wel bang van zowat alles anders. Elke dag probeert hij er het beste van te maken, niet gemakkelijk als je de ene dag last hebt van claustrofobie en de andere dag van pleinvrees. Dave is ook de enige die het bijzonder moeilijk heeft met de cameraploeg aangezien hij aan scopofobie lijdt, een panische angst om aangestaard te worden.

Gène Bervoets (Cordon, Zone Stad, Amateurs, Wolven) neemt de rol van aspirant-inspecteur van de politie Pol Doornik voor zijn rekening.

Pol Doornik, lid van de Antwerpse snorrenclub, is een oud rijkswachter van de oude stempel die de politiehervorming nooit heeft kunnen aanvaarden. Hij is voor de harde aanpak. Kleine criminaliteit bestaat in zijn ogen niet. Nultolerantie is té toegeeflijk voor hem. Pol is tegen vernieuwing en laat geen kans onbenut om het gezag van Johannes onderuit te halen.

Mieke De Groote (Van Vlees en Bloed, De Ronde, Code 37, Amateurs) kruipt in de huid van agente Liliane Verdonckschot.

Liliane is nooit een goede agente geweest. En sinds haar man er vandoor is gegaan met een veel jongere vrouw, is alle levensvreugde uit Liliane verdwenen. De keuze van haar man zorgt er ook voor dat Liliane een fundamenteel probleem heeft met verjonging. “Laat alles maar zoals het is, beter wordt het toch niet meer”. Zolang ze maar koffie en frangipanes heeft, is het allemaal oké voor haar.

Kevin Janssens (Vermist, Quiz Me Quick, Het Goddelijke Monster, De Smaak van de Keyzer) is Bruce Taveniers.

Bruce Taveniers is in alles een top-flik. Althans, daar is hij zelf toch van overtuigd. Hij beseft dat hij de enige strohalm is waar een veilige maatschappij zich kan aan vastklampen. Zonder hem zou er volstrekte anarchie heersen. Bruce volgt in zijn vrije tijd Karahunkidai Fu, een gevechtsport gericht op extreme situaties. Hij heeft ook slechts 1 versnelling, de vijfde.

Eva Binon (Tom en Harry, De Zonen van Van As, Loslopend Wild) maakt de hoofdcast rond als aspirant agent Saskia Van Deun.

Saskia Van Deun is een vrolijke complexloze meid die met iedereen kan opschieten. Ze is een half jaar geleden vers van de politieschool op Linkeroever terechtgekomen. Hoe ze ooit is kunnen afstuderen, is een volstrekt raadsel en de geruchten in de wandelgangen doen vermoeden dat haar uiterlijk en flirterigheid daar een significante rol in hebben gespeeld.

‘Patrouille Linkeroever’ wordt opgenomen in Antwerpen en de antennedatum wordt later meegedeeld.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: