The Jungle Book is de langverwachte live-action versie van het avontuur van Mowgli (Neel Sethi), het mensenkind dat werd opgevoed door een wolvenfamilie. De film werd geregisseerd door Jon Favreau (“Iron Man”) en is gebaseerd op de tijdloze verhalen van Rudyard Kipling en geïnspireerd op de klassieke Disney animatiefilm. Mowgli realiseert zich dat hij niet langer welkom is in de jungle wanneer de beruchte en gevreesde tijger Shere Khan (Idris Elba) zweert dat hij alles wat hij als een bedreiging ziet zal elimineren uit de jungle. Gedwongen om het enige ‘thuis’ dat hij ooit gekend heeft te verlaten vertrekt Mowgli op een spannend en bloedstollend avontuur waarin hij zichzelf zal ontdekken. Hij wordt tijdens zijn reis begeleid door zijn strenge mentor, panther Bagheera (Ben Kingsley), en de vrijgeestige beer Baloo (Bill Murray). Onderweg kruist Mowgli de wegen van andere junglebewoners die niet altijd de beste bedoelingen met hem hebben, zoals Kaa (Scarlett Johansson) - een python die met haar verleidende stem en blik het mensenjong zal hypnotiseren - en de gladde King Louie (Christopher Walken) die Mowgli probeert te overtuigen hem het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem te onthullen: vuur.

Tot de sterrencast van The Jungle Book horen verder ook Lupita Nyong’o als de stem van Mowgli’s dappere en beschermende wolvenmoeder Raksha en Giancarlo Esposito als de stem van het alfamannetje van de wolvenroedel: Akela. The Jungle Book combineert live-action met fotorealistische CGI-dieren en -omgevingen door het gebruik van de laatste nieuwe technologieën en verhaaltechnieken om kijkers mee te slepen in een betoverende en weelderige wereld.

Cast

Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley, Christopher Walken, Lupita Nyong’o, Idris Elba, Scarlett Johansson, Giancarlo Esposito

Regisseur

Jon Favreau

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over