Low Land Home is melancholisch en mysterieus. Het type muziek dat je aandacht trekt en met een intensiteit omgeeft: dat doen de donkere zang, intrigerende melodieën en een authentieke toon met je. De geest van Jo Geboers (voormalig bandlid van Astronaute en Bearskin) leent zich tot de samensmelting van piano met stevige bastonen, lichte vocals en zuinig ritme in een universele sound.

Vertrouwend op kleine successen, o.a. support act Marble Sounds, gig Ik Zie U Graag (MEZZ, NL), wordt er uitgekeken naar hun toekomst. En die ligt voor de deur: Op 21 april releaset de band de debuut-EP ‘Underspoken’. Ze slipt uit de handen van Pieter-Jan Decraene (Rhinos Are People Too) als producer en met muzikale verrijking van o.a. Patricia Vanneste (Balthazar).

Naar aanleiding van de EP geeft het online muziekmagazine DaMusic op 10 maart een sneak preview: een interview, én de link naar de clip van de title track. Dit nummer overtuigde alvast de redactie van Studio Brussel om Low Land Home als band van De Nieuwe Lichting 2017 te nomineren. Dat Jo Geboers door hen omgeschreven werd als de Gentse Nick Cave, vernam de band met trots.

Vanaf 21 april is ze alomtegenwoordig, digitaal en fysiek, maar nu al stil beschikbaar via deze link.

Volg de band via Vi.be, Facebook en Instagram.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over