Ontdek de speciale projecten tijdens #Nuits15, met Walter Hus, Aka Moon, Nicolas Michaux, Not Here Not Now.

Walter Hus (BE): Decap Orgel

Gedurende het hele festival staat Walter Hus met zijn Decap orgel in het middelpunt van de belangstelling bij de concerten in het Grand Salon. Dit orgel kan gezien worden als een soort Limonaire 2.0 die gemanipuleerd wordt door een computer.

Elke avond brengt Walter Hus een korte presentatie of speciale samenwerking om de concertavond in te leiden. Niet te missen hierbij is zijn optreden op de Opening Night Owls After Party (09.05), waar deze hedendaagse componist een opmerkelijke hommage zal brengen aan het repertoire van de techno.

Aka Moon (BE): BalkAlefBA

Met de release van een bijzonder dubbel live-album in aantocht, van hun projecten Aka Balkan Moon en Alefba, grijpt de unieke jazz-formatie hun kans om een nieuwe muzikale symbiose te presenteren. Op 12 mei zullen leden van beide projecten verenigd worden op het podium van het Koninklijk Circus. Het concert van Aka Moon belooft een bijzondere ontmoeting te worden met muzikanten uit de Balkan (Bulgarije), de Arabische wereld (Egypte, Syrië, Irak,...) en unieke persoonlijkheden als Magic Malik en Tcha Limberger.

Het Gentse collectief STUFF. zal het concert openen. Met hun futuristische en experimentele jamsessies worden ze door velen getipt als dé revelatie van dit jaar. Hun debuutalbum werd zo goed onthaald dat ze ervan moeten blozen!

Nicolas Michaux (BE): "Demain n'appartient qu'à la nuit"

Nicolas Michaux brengt zijn leven door in treinen, bussen en auto's, onderweg in Europa of zelfs daarbuiten, en pent zijn omzwervingen vervolgens neer in de vorm van liedjes. Enkele maanden voor de release van zijn eerste album, laat hij zijn werk op 15 mei horen in het Grand Salon, in goed gezelschap van maar liefst 12 muzikanten! Een eclectisch en veelzijdig geheel waar we heel wat ervaren muzikanten terugvinden: Thomas Van Cottom, Bram Van Parys, de experimentele percussioniste Els Vandewever, gitarist Clément Nourry, het strijkkwartet MP4, de arrangementen van Stéphane Collin,... Het wordt een avond die balanceert tussen poëzie en rock, tussen pop en klassieke muziek.

Thomas Van Cottom, de uitvoerige multi-instrumentalist, die we voornamelijk kennen van Vénus, en nadien Soy Un Caballo. Onlangs werd zijn melancholie verspreid over Europa door middel van "Cabane", zijn nieuw, kortstondig en en veelzijdig project, aan de zijde van Bonnie Prince Billy en This is the Kit. Het nummer "Songokaku" werd alvast geprezen door de pers (Pitchfork, Inrocks, enz.)

Bram Vanparys, beter gekend onder de naam van Bony King of Nowhere, wandelt met zijn Amerikaanse folk/blues al bijna een decennium lang door het platteland. Zijn laatste album, dat begint met zijn mentor Jeff Tweedy van Wilco en eindigt met Ryan Freeland (Justin Townes Earle, Beck, Billy Bragg), verscheen enkele weken geleden.

Els Vandeweyer is een Belgische vibrafoniste en percussioniste die momenteel in Berlijn woont. Sarah Klenes, zangeres en oprichtster van het project OakTree.

Not Here, Not Now (Werken van Reich, Fafchamps, Berio, Ligeti, Cage, Bartok, Eötvös, Rzweski, Sciarrino)

Aan de slotavond van Les Nuits op 19 mei hebben we het genoegen een rijk orkest te verwelkomen: 5 stemmen, 2 toetsinstrumenten (piano, orgel) en 2 slaginstrumenten (vibrafoon, marimba). Het programma is bedacht op basis van "Proverb" van Steve Reich en de compositie "Saisons Chaudes: L'été" van Jean-Luc Fafchamps. Met Stephane Ginsburgh en Jean-Luc Fafchamps (piano's), Pierre Quiriny (onder voorbehoud) en Gerrit Nulens (percussie), 3 soprano's en 2 tenors (stembegeleiding: Martine Kivits).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Les Nuits
Datum: 
Vanaf 9 mei 2015
Locatie: 
Botanique, Brussel

Reservatie:

Meer over