Met extra lange ‘Ghost Reveries’- & ‘greatest hits’-set!

'Performing two sets including the classic Ghost Reveries album in its entirety plus songs spanning their 25 year history'

Al een kwarteeuw lang injecteert Opeth hun van doodsrochels doordrongen metaal met jazz, blues, folk, kraut- en progrock. En door die eclectische aanpak staan boegbeeld Lars Mikael Åkerfeldt en zijn Zweedse bende gekend als één van de meest avontuurlijke metalbands op deze aardkloot.

Na meesterwerk ‘Ghost Reveries’, dat live nogmaals vanonder het stof wordt gehaald ter ere van dit zilveren jubileum, ging Opeth de progrock-toer op met ‘Watershed’, ‘Heritage’ en laatste plaat ‘Pale Communion’. Daarmee evolueerden ze weg van de geraffineerde black- en deathmetalmix die hun beginjaren kleurden, zonder daarbij aan muzikaal vernuft in te boeten.

Voor hun vierde AB-concert duikt Opeth hun rijkgevulde repertoire in om hun vijfentwintig jarig bestaan te vieren. Ze trakteren hun fans op een extra lange concertavond gevuld met twee sets, één rond de plaat ‘Ghost Reveries’ en één met alle hits uit hun overige tien studioalbums.

En wederom zal AB kolken en kraken onder deze subtiele pletwals van verfijnd progressief metaal!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Opeth
Datum: 
Donderdag 15 oktober 2015
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over