De prijs voor origineelste Record Store Day actie gaat dit jaar naar de Gentse band Hermitage. Wanneer zaterdag wereldwijd de onafhankelijke platenzaken de vinyl vieren, speelt Hermitage de hele dag live verzoekjes op een bijzondere locatie.

About C. Love Detectives

Sinds maandag 6 april 2015 is namelijk de LP-versie van het jongste Hermitage-album “Alleen de liefde kan u redden” exclusief te verkrijgen bij Music Mania in Gent. Naar aanleiding van Record Store Day presenteert de groep een extraatje voor de fans. Hermitage zal zich komende zaterdag omtoveren in een live jukebox vanuit de Brabantdamkerk aan de Gentse Zuid, Brabantdam 142, 9000 Gent .

Iedereen die de LP aankoopt, krijgt zijn favoriete Hermitage-nummer er gratis bovenop, live door de band gespeeld. Door de combinatie van hun aparte akoestische sound met de bijzondere locatie zijn we zeker dat dit een uniek event wordt. Fans en liefhebbers van het akoestische, Nederlandstalige muziek kunnen zich maar beter haasten, de oplage van de LP is beperkt en op is op. Mis het niet!

Hermitage, zaterdag 18/4/2015 @ Brabantdamkerk 142, 9000 Gent (van 11u tot 18u)

Gentse groep vooral in Nederland

In 2011 won de Gentse Band met frontman Divan de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Een jaar later speelden ze op het Kleinkunst Gala met het Metropole Orkest. In 2013 werd er hard gewerkt aan een nieuwe CD en wederom mochten zij zich daarbij verheugen op de medewerking van het prestigieuze orkest. Het repertoire van Hermitage heeft raakvlakken met pop, indie, chanson en singer-songwriter muziek. Hun teksten zijn pure poëzie die een geniaal huwelijk ondergaan met piano, gitaar, percussie en cello.

In Nederland is de Gentse band een graag geziene gast. De Volkskrant en de Theaterkrant gaven maar liefst 4 sterren voor het theaterconcert Alleen De Liefde Kan U Redden. Hermitage was ook te gast bij De Wereld Draait Door.

Eind 2015 bestaat de groep 10 jaar en dit zal niet ongemerkt voorbijgaan. De muzikanten zijn alvast volop bezig met nieuw materiaal.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over