Thalien Claes

Zondag 24 mei mocht de Amerikaanse band Our Last Night spelen in een uitverkochte Trix Club tijdens hun Our Last Night World Tour. Hun support voor deze tour kwam van Palisades. Voor de show in Trix was er ook echter nog een lokaal voorprogramma. Deze eer was aan de jongens in Viva Revival.

Starten deed dus de Antwerpse band Viva Revival. Zij brengen post-hardcore en veel mensen in het publiek kenden deze band hoogstwaarschijnlijk niet. Dit vormde echter geen probleem. Wanneer Viva Revival begon stond de zaal namelijk al redelijk goed vol. Er werd geklapt, er werd gebruld en tijdens het 3e of 4e nummer hadden mensen vanuit het publiek ballonnen opgeblazen om tijdens de nummers rond te kloppen. De energie spatte ervan af en ik ben nog steeds onder de indruk van zanger Benjamin Goossenaerts. Wat een stem! Ik hoorde meerdere mensen zeggen dat ze het jammer vonden dat er clean vocals in deze band zitten, maar ik vind dat juist niet. De screams van Matthijs Nuyts gaan perfect samen me de clean vocals van Benjamin. Dit was niet de eerste keer dat ik de band zag en ook zeker niet de laatste!

Als volgende band was Palisades aan de beurt. Zelf omschrijven ze zich als post-hardcore/EDM. Waarom EDM erbij staat, werd als snel duidelijk tijdens de show. Heel hun set was eigenlijk een feestje. Jammer genoeg een feestje met grotendeels 14-jarigen die voor het eerst buiten mochten. Palisades is een mix van clean vocals en screams en harde gitaren en dance muziek. Ik persoonlijk ben daar niet zo’n fan van, maar het publiek kon het wel smaken en de band vond het ongetwijfeld fantastisch om iedereen zo mee te krijgen. Hun optreden was energiek en door gebrek aan airco ook redelijk zweterig. Ik denk wel dat ze veel mensen overtuigd hebben om volgende keer wanneer ze in België zijn nog eens te gaan kijken.

Om iets voor 22u was het dan eindelijk de beurt aan Our Last Night, de band waarvoor iedereen kwam. Our Last Night is een Amerikaanse post-hardcore band die vorig jaar ook al een show in Kwaadmechelen uitverkocht. Dat het een energieke show zou worden, was vanaf minuut 1 al duidelijk. Ze openden met Same Old War en hiervan werd al elk woord meegeroepen door de fans. Dit zou blijven duren doorheen de set.
Our Last Night staat ook bekend voor hun covers die ze op youtube zetten en hiervan spelen ze er ook live. Zo hoorden we Skyfall van Adele en Dark Horse van Katy Perry. Ook hun recent uitgebrachte single Home was al gekend door het publiek. Hoogtepunt van de set was Sunrise, het zogezegd laatste liedje van de avond. Door de band werd aan het begin van het liedje gevraagd om aanstekers en gsm’s in de lucht te steken en deze wens werd maar al te graag ingewilligd door het publiek. Ik stond vanachter in de zaal, dus voor mij was het heel cool om te zien. Na Sunrise ging de band even van het podium om dan 2 minuten later terug te komen en nog 2 songs te spelen.

Ik denk dat ik voor heel de zaal kan spreken als ik zeg dat dit een hele coole show was. Iedereen die te laat was om een ticket te kopen, heeft wat gemist.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Our Last Night / Palisades / Viva Revival
Datum: 
24/05/'15
Locatie: 
Trix