Op de eerste festivaldag van de 18de editie van Rock@Edegem was het over de koppen lopen. Het feestje van Was het nu 80, 90 of 2000? van radiozender Studio Brussel was een succes. “Volgens schattingen waren er een dikke 5000 mensen op ons Gemeenteplein,” zegt persverantwoordelijke Tom De Noël. “Rond 20 uur zakten meteen heel wat fuifgangers af, opvallend ook veel ouders met hun kinderen en die konden de muziek ook zeker en vast smaken.”

Rond 22 uur kroop MC en Studio Brussel-baas Jan Van Biesen mee achter de draaitafels, het publiek nam toen meteen het plein voor het podium in beslag. “Het was echt drummen aan de toog, 3 tapkranen stonden vanaf toen tot 1u30 heel de tijd open, er werd echt enorm goed gedronken. De boodschap om goed te drinken om ons festival gratis gehouden is dus niet in dovemans oren gevallen,” zegt een trotse werkgroep.

“We willen de mensen echt nadrukkelijk bedanken voor hun geduld aan de toog, we roeiden met de riemen de we hadden, kandidaten om vrijwillig mee te werken zijn uiteraard welkom. Zonder onze vrijwilligers is er geen festival.”

Vandaag gaan we verder en starten om 14 uur voor de kinderen. Het programma op www.rockedegem.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over