Men neme twee bands die van de afgelopen twaalf maand hún jaar maakten met psychedelische genialiteit, men zette ze samen op een podium et voila; uw ideale double bill is klaar als Kees. Pauw en Stadt komen op vrijdag 26 februari naar Nijdrop, mensen, en u bent er maar beter bij.

Pauw [nl]

Oh lord, wat een boerenjaar heeft Pauw achter de rug. Met slechts enkele demo’s vol psychedelische rock verraste het viertal uit Twente vriend en vijand. Ze doen niets nieuws, maar ze doen het wel o zo straf. Temples en Kasabian waren er dan ook als de kippen bij om hen mee te nemen op tour. Een eerste EP en topsingle Shambhala kwamen binnen met veel bombarie. Van 3voor12 tot 3FM en Eurosonic; allen gaan ze overstag.

Hun spacey sound en onbevangen folie krijgt hen met tweede single Visions in De Wereld Draait Door, om nadien door te stomen richting een rits uitverkochte clubshows in Nederland. Het buitenland wachtte geduldig, maar kreeg met straffe liveshows wat het wou. Uiteindelijk werd eerste full album ‘Macrocosm Microcosm‘ een dot van een kers op het afgelopen jaar. Trippen was nog nooit zo leuk met deze soundtrack erbij.

Stadt

AKA ‘the best kept rock secret’ uit Gent. Onder hun vorige gedaantes Members Of Marvelas / Marvelas Something stak het viertal van wal met een lawine aan creatieve gitaartokkels – van smooth tot denderend hard. De Charlatan werd de maandelijkse uitlaatklep; een resem livejams, improvisaties en solide optredens bezorgden hen een stevige live-reputatie.

Het begon dus te lopen met het losbol-project, hoog tijd voor de band om zichzelf heruit te vinden. De naamsverandering naar Stadt was een feit, de groep werd écht en eerste album ‘Kind Of Diversion‘ in 2013 liet niet langer op zich wachten. OOR, RifRaf en Indiestyle waren meer dan mee, dEUS en Balthazar namen de vier mee op tournee. Eind 2015 zorgde tweede plaat ‘Escalators‘ voor de nationale doorbraak. En terecht!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pauw + Stadt
Datum: 
Vrijdag 26 februari 2016
Locatie: 
http://www.nijdrop.be
Meer over