Vanaf 5 november 2013 start het Amerikaanse dansgezelschap ‘Pilobolus’ haar landelijke theatertour door Nederland. De sfeervolle moderne dansvoorstellingen van ‘Pilobolus’ staan wereldwijd bekend om hun excentrieke en verfijnde choreografieën. Op 5 november start DommelGraaf Theaterproducties i.s.m. BIBA Producties haar landelijke tournee in Theater De Vest in Alkmaar.

De theatervoorstelling
De voorstellingen van ‘Pilobolus’ kenmerken zich door moderne dans en fysiek spektakel. Door het samensmelten van lichamen weten zij tevens surrealistische beelden te creëren die bijna onmogelijk lijken. ‘Pilobolus’ ontwikkelde ook een inventieve theatervorm, waarbij dansers elkaar op een unieke manier kunnen liften. Deze slimme danskunsten geven hun voorstellingen een bijna acrobatisch karakter.

Achtergrond
‘Pilobolus’ is ontstaan in 1971 en heeft sindsdien een succesvolle ontwikkeling doorgemaakt. Op dit moment bestaat hun repertoire uit meer dan honderd verschillende choreografieën. Deze unieke dansgroep wist zich te profileren tot een wereldwijd begrip in de danswereld. ‘Pilobolus’ is, net als MOMIX, mede opgericht door Moses Pendleton. Na het overlijden in 2010 van medeoprichter Jonathan Wolken is Robby Barnett, naast Pendleton de enige overgebleven oprichter van het gezelschap.

Theater uit alle windstreken
Je hoeft niet ver te reizen om de wereld te ontdekken. DommelGraaf Theaterproducties laat zich inspireren door de kwaliteit van de internationale theaterwereld en laat zich leiden door de unieke pracht van de podiumkunsten uit alle windstreken. DommelGraaf Theaterproducties presenteert o.a. dans, zang, muziek, acrobatiek, toneel, ballet, opera en andere bijzondere podiumkunsten. Er wordt hierbij altijd gekozen voor theatervoorstellingen, die een uniek en werelds theatergevoel creëren. Voor deze specifieke productie werkt DommelGraaf Theaterproducties samen met BIBA Producties.

Meer informatie
DommelGraaf Theaterproducties i.s.m. BIBA Producties start op 5 november 2013 de theatertour van ‘Pilobolus’ in Theater De Vest in Alkmaar. Kijk voor meer informatie en de gehele speellijst op www.wereldtheater.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pilobolus
Locatie: 
Theater De Vest, Alkmaar
Meer over