De première van het openluchtspektakel Kiss me, Kate in Berlare kende grote belangstelling van pers en publiek. De festivaltribune aan het Donkmeer zat afgeladen vol. Iedereen was benieuwd hoe topacteurs Jan Schepens, Goele De Raedt, James Cooke, Bert Verbeke, Michiel De Meyer en Line Ellegiers, samen met ruim 100 figuranten deze musical zouden brengen. Deze Festivariaproductie werd voor het eerst geregisseerd door Tijl Dauwe. Ruim 400 vrijwilligers zetten ook nog eens achter de schermen hun beste beentje voor.

Een topcast en creatief team - prachtige muziek van Cole Porter- een indrukwekkend decor en kostuums uit drie verschillende tijdperken zorgen voor een schitterend openluchtspektakel aan het donkmeer.

De scène is een gigantisch decor: een straatbeeld in Baltimore, met centraal het Ford’s Theatre. Heel de beschikbare oppervlakte op het water staat volgebouwd. En daarnaast is het ook nog eens technisch een huzarenstukje geweest om dit decor te verwezenlijken. Alles kan open en dicht. En hele sets komen uit de gevels gereden. Maar niet alleen qua decor is dit de grootste show ooit. Doordat de voorstelling zich in 3 tijdsperiodes afspeelt hebben we ook een veelvoud aan kostuums nodig. Van de kleurrijke kledingstijl van vlak na de oorlog, tot de donkere stijl van de jaren dertig, over het Renaissancistisch Italië rond 1600. Daarnaast zijn er ook paarden, oldtimers, een container vol rekwisieten en vuurwerk.

KISS ME, KATE

  • De meest passionele musicalkomedie ooit!
  • Na meer dan 2000 voorstellingen in Londen en New York
  • nu ook in Vlaanderen, aan het romantische Donkmeer.

Deze zomer neemt Festivaria u mee naar het musicaltheater in Baltimore. Maak u klaar voor een dolkomisch liefdesverhaal: iets tussen Shakespeare in love en Sex and the City. Over Fred en Lilli. Ooit gelukkig getrouwd, nu minder gelukkig gescheiden. Het koppel speelt de hoofdrol in De getemde feeks. Al snel vallen ze uit hun rol en slingeren ze op scène subtiel verwijten naar elkaars hoofd. Kan er ooit nog liefde zijn tussen Fred en Lilli?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Kiss Me Kate
Datum: 
Vanaf 18 augustus 2017
Locatie: 
Donkmeer

Reservatie:

Meer over