Op 3 mei is het precies 30 jaar geleden dat Dalida overleed. Op 5 mei gaat in De Roma een tribute aan Dalida in première.

Gwen Cresens (Orquesta Tanguedia, Raymond, Kommil Foo) richtte speciaal voor deze Grande Dame l’Orchestre Dalidadaïste op, met topmuzikanten uit de entourages van Arno, Arsenal, Gabriel Rios, Wallace Collection en Adamo.

Dalida. Een iconische figuur die herinneringen oproept aan het artistieke Montmartre van de jaren 60, l'Olympia, Radio Europe 1, het legendarische platenlabel van Eddie Barclay, glitter & glamour aan de Côte d'Azur. Prachtig fel gekleurde gewaden, de grote zonnebril, het lange blonde haar, die heerlijk exotisch rollende r, haar tragische liefdesleven... Duetten met Alain Delon, Claude François, Charles Aznavour, Johnny Hallyday. Hollywood, maar tastbaar dichtbij.

De Italiaanse Yolanda Gigliotti groeide op in Caïro waar haar vader violist was in het orkest van de Opera. Een mooie culturele cocktail ligt zo aan de basis van een intrigerend muzikaal verhaal. Yolanda vertrok als acterende Miss Egypte op kerstavond naar Parijs, waar ze de ene hit na de andere scoort met Ciao Ciao Bambina, Gigi l’Amoroso, Je suis Malade … alles bijeen goed voor 85 miljoen verkochte platen.

Dalida bracht samen met CloClo de disco naar Frankrijk en werd het icoon van de kunst/kitschgeneratie van de jaren ‘70. Tegelijkertijd vertolkte ze klassiekers van Brel, Bécaud, Ferré en andere groten van het Franse chanson. Ze loensde een beetje, zoals ze ook wel eens naast de toon zong. Precies dat maakte haar toegankelijk, menselijk, breekbaar. Muzikaal ging het haar voor de wind, maar in de liefde reeg ze het ongeluk aan elkaar. Dertig jaar geleden schreef ze het briefje 'Pardonnez-moi, la vie m’est insupportable’, en ging ze hemelen.

Op 5 mei gaat in De Roma een tribute aan deze unieke grande dame in première.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Première Viva Dalida
Datum: 
5 mei 2017
Locatie: 
De Roma, Borgerhout

Reservatie:

Meer over